POTPREDSJEDNIK RS

Salkić uputio božićnu čestitku: Svi građani trebaju imati ista prava bez obzira gdje se nalaze i kako se Bogu mole

Zajednički život u ovoj zemlji je ostao veliko bogatstvo i put koji nema alternativu, uprkos iskušenjima, navodi se

Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS. Arhiv

N. Aj.

24.12.2021

U povodu katoličkog Božića, Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS, uputio je svim katoličkim vjernicima u Bosni i Hercegovini prigodnu čestitku.

- Vjerski praznici su uvijek prilika da se podsjetimo na vrijednosti porodice, svojih najbližih, ali i na značaj stabilnog i demokratskog društva, koje je preduslov za slobodu, rad i djelovanje.

Zajednički život u ovoj zemlji je ostao veliko bogatstvo i put koji nema alternativu, uprkos iskušenjima, različitim dešavanjima i uticajima, koji i danas traju. To je vrijednost, koja u ovoj zemlji, uprkos svemu, stoljećima traje i koja je danas, više nego ikada, potrebna našim narodima i našoj domovini.

Katolički vjernici i hrvatski narod u bh. entitetu RS i ovaj blagdan dočekuju obespravljeni. Ta činjenica nas obavezuje na zajedničku borbu, demokratskim sredstvima, kako bismo osigurali ista prava svim građanima, zemlju bez diskriminacije, zemlju jednakih prava i mogućnosti za sve. Vraćajući se istinskim vrijednostima kojima nas podučava vjera, vraćajući se našim tradicijama, u ovim danima načinimo te korake povezivanja, obnove i jačanja povjerenja, korake koji vode u budućnost.

Obaveza svih nas je da učinimo više da se glas običnog čovjeka čuje, da se ispravi nepravda, i da svaki čovjek u ovoj zemlji, bez obzira gdje živi i kako se Bogu moli, ima jednaka prava i da svoj blagdan dočekuje u miru, sreći i zadovoljstvu.

U nadi da ćete idući blagdan dočekati u dobrom zdravlju, a da će naša domovina krenuti putem snažnijeg napretka svim katolicima u Bosni i Hercegovini od srca želim sretne božićne blagdane - navodi se u čestici potpredsjednika bh. entiteta RS Ramiza Salkića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.