DELEGAT SDP-A

Denis Bećirović: Dnevni red oskudan i jadan, zaključak SNSD-a je neustavan

Sreća je da takvi zaključci nemaju pravnu snagu i neće biti prihvaćeni nikad, navodi Bećirović.

Bećirović: Zakon je protuustavan. S. Spahić

Piše: S. Spahić

23.2.2022

Delegat Socijaldemokratske partije BiH u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Denis Bećirović je poručio da ne postoji niti jedan slučaj u svijetu da niži nivoi vlasti raspravljaju o višem, komentirajući usvojeni zaključak Doma naroda BiH.

- Vrlo jasno sam i na sjednici naveo da su zaključci HDZ-a i SNSD-a suprotni Poslovniku Doma naroda BiH, ali i suportni Ustavu BiH. Zaključak o CIK-u nema nikakvu pravnu snagu, zbog toga što sve obavezujeće odluke, a pogotovo zakoni, moraju biti usvojeni i u Predstavničkom domu i u Domu naroda. Ovaj zaključak nema nikakve šanse da prođe u Predstavničkom domu. Taj zakon nema nikakvu pravnu snagu - rekao je Bećirović.

Nezamislivo je da entiteti razgovaraju o BiH

Kaže da mu je nezamislivo da Federacija BiH i RS vode dijalog o pitanjima koji se tiču BiH.

- Zbog toga sam upozorio kako mogu dva entiteta raspravljati o državnim pitanjima mimo Parlamentarne skupštine BiH, Vijeća ministara BiH i Predsjedništva BiH. U pitanju je jedan potpuno protuustav prijedlog, ali nažalost i o tome se glasalo. Sreća je da takvi zaključci nemaju pravnu snagu i neće biti prihvaćeni nikad - navodi Bećirović.


Oskudan i jadan

Rekao je da se na dnevnom redu nije našlo nijedno pitanje od interesa za građane.

- Kada uzmete u obzir dnevni red i da Dom naroda osam mjeseci nije radio i da je Dragan Čović četiri mjeseca predsjedavajući ovog doma a nije sazvao nijednu sjednicu, da imate oskudan i jadan dnevni red, koji potpuno ignorira ključna pitanja za Bosnu i Hercegovinu, ovo je za svaku osudu - zaključio je Bećirović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.