SARAJEVO

Umjetničko stvaralaštvo djece iz predškolskih ustanova

Na današnjoj manifestaciji okupilo se preko 200 djece koje su uz pozdrav ispratili gosti i roditelji

Piše: N. Ć.

13.4.2022

Sa današanje manifestacije - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Jutros je u dvorištu vrtića "Košuta" JU "Djeca Sarajeva" odražana manifestacija pod pokroviteljstvom Ministarstva za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo.

Djeca su se željno i spremno spremala za današnju manifestaciju na kojoj su uz radost, druženje, veselje sa svojim vršnjacima, roditeljima i odgajateljima pokazali kreativnost i stvaralaštvo kroz izražavanje različitim umjetničkim formama koje su uvježbali u vrtiću.

Revija kulturno - umjetničkog stvaralaštva djece iz PU i djece iz Specijalnih zavoda KS, na današnjoj manifestaciji okupila je preko 200 djece koje su popratili i pozdravili roditelji i gosti.

Kostimi djece izrađeni su u skladu sa tematikom koju su djeca prikazala. Uz mnogo muzike i plesa, uz prilagodbu rada da djecom i sa ciljem jačanja dječijeg samopouzdanja, samostalnosti, stvaranja pozitivne slike o sebi na današnjoj manifestaciji je ostvareno.

Na današnjoj reviji, na općinskoj smotri učestvovali su vrtići JU "Djeca Sarajeva", kao i centar "Vladimir Nazor" - predškolski odjel, "More nade", JU Centar za slušnu i govornu rehabilitaciju, Predškolska ustanova "Amel i Nur" - "NUR", Predškolska ustanova "KID IUS" I "Waldorfski vrtić - Kobilica".

U toku dječije revije, održano je 14 tačaka koje su uvrštene u program u trajanju od 60 minuta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.