REAKCIJE

Avdo Hebib za "Avaz": Policija nije napravila grešku, presuda sasvim korektna

Sve što je Hag prebacio na naše sudstvo, koliko je to stotina prijava koje još nisu aktivirane, kazao je on

Avdo Hebib i Dragan Vikić. AVAZ

Piše: Al. B.

21.4.2022

Mislim da je nepotrebno bilo razvlačiti tako dugo ovaj proces, pogotovo u predmetu u kojem je od početka jasno da optuženi nemaju nikakve odgovornosti. 

Ovo je za "Avaz" kazao prvi ministar unutrašnjih poslova RBIH Avdo Hebib, komentirajući oslobađajuću presudu Suda BiH Draganu Vikiću, Jusufu Pušini, Nerminu Uzunoviću i Mladenu Čovčiću. Nekadašnjeg pomoćnika ministra unutrašnjih poslova Hebib je zvao da mu čestita.

- Policija i njeno rukovodstvo nije napravila nijednu grešku. Ako je neko napravio to je bila samoinicijativna greška. Presuda je sasvim korektna - kaže Hebib.

Još jedanput naglašava da se dugotrajnim postupcima u pravosuđu stvaraju nepotrebni troškovi, dok istovremeno u ladicama stoje predmeti koji godinama skupljaju prašinu.

- Sve što je Hag prebacio na naše sudstvo, koliko je to stotina prijava koje još nisu aktivirane. Odnos tužilaštva posebno sa istražnim organima policije prije su bili mnogo efikasniji, uvažavalo se mišljenje stručnih ljudi u policiji pa su se procesi brže rješavali - ističe Avdo Hebib, prvi ministar unutrašnjih poslova RBIH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.