SLUŽBENA POSJETA

Denis Bećirović razgovarao sa građanima Fojnice, naglasio važnost kulturne baštine

Fra Mirko Majdandžić je Bećiroviću prezentirao bogato kulturno blago samostana

Posjeta Fojnici. SDP BIH

A. O.

8.6.2022

Denis Bećirović, kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH jučer je bio u Fojnici.

Bećirović je posjetio Franjevački samostan Duha Svetoga gdje je razgovarao sa gvardijanom samostana fra Mirkom Majdandžićem. 

U razgovoru sa fra Majdandžićem, Bećirović je zahvalio gvardijanu na njegovom promoviranju tolerancije, zajedničkog života i pomirljivosti. Istaknuo je da Bosni i Hercegovini treba više ljudi poput gvardijana Majdandžića, naglašavajući da naša budućnost nije u mržnji i podjelama, već u zajedničkoj saradnji za opće dobro.


Fra Mirko Majdandžić je Bećiroviću prezentirao bogato kulturno blago. SDP BIH

Fra Mirko Majdandžić je Bećiroviću prezentirao bogato kulturno blago samostana i brojne eksponate koji svjedoče o vjekovnoj, integrativnoj kulturnoj i vjerskoj tradiciji ovog kraja i države Bosne i Hercegovine.

Budući da je Franjevački samostan Duha Svetoga nacionalni spomenik Bosne i Hercegovine, Bećirović je potcrtao važnost očuvanja i zaštite kulturne baštine Bosne i Hercegovine, kao trajnog svjedoka zajedništva građana Bosne i Hercegovine svih konfesija i etničkih pripadnosti.

Kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine je zatim razgovarao sa građanima Fojnice i lokalnim predstavnicima stranaka koje podržavaju kandidaturu, koji su bili i domaćini susreta.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.