POSJETIO ILIDŽU

Bećirović: Put u EU znači izgradnju pravne države i poštivanje ljudskih prava

Tom prilikom susreo se i sa načelnikom Općine Ilidža Nerminom Muzurom, te sa građanskim aktivistom Murizom Memićem, ocem Dženana Memića

Denis Bećirović posjetio Ilidžu. SDP

S. S.

17.6.2022

Denis Bećirović, kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH razgovarao je sa brojnim građanima Ilidže.

Tom prilikom susreo se i sa načelnikom Općine Ilidža Nerminom Muzurom, te sa građanskim aktivistom Murizom Memićem, ocem Dženana Memića. Prilikom susreta, Muzur i Bećirović su iskazali uvjerenje da će nakon oktobarskih izbora Bosna i Hercegovina, poput Općine Ilidža i Kantona Sarajevo, krenuti putem demokratskih promjena i razvoja pravednog društva.

Bećirović je izrazio nadu da će u Bosni i Hercegovini pravosudni organi konačno postati istinski neovisni, te da će istina i pravda biti pravo svakog građanina, a ne nedostižan ideal za koji se treba decenijama boriti. Kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine je izrazio uvjerenje da će nakon izbora doći do pozitivne promjene i usvajanja zakonske regulative u vezi reforme pravosuđa, koja je uslov za pristupanje EU, a koja postavlja temelje za izgradnju pravednog bosanskohercegovačkog društva.

Iako iz dana u dan svjedočimo pokušajima uvođenja dodatne kontrole i politizacije policijskih i pravosudnih organa od strane vladajućih stranaka, Bećirović je izrazio uvjerenje da će se takvoj praksi stati ukraj nakon oktobarskih izbora, kao i da će se institucije konačno obračunati sa počiniteljima zlodjela. Bosna i Hercegovina ne može u EU bez vladavine prava i poštivanja ljudskih prava.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.