ZASTUPNIK CDU

Član njemačkog Bundestaga Peter Bejer u posjeti BiH

Bejer će razgovarati s predsjedavajućim i članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefikom Džaferovićem, Željkom Komšićem i Miloradom Dodikom te ministricom vanjskih poslova BiH Biserom Turković

Peter Bejer. Agencije

H. J. I.

21.7.2022

Zastupnik Kršćansko-demokratske unije (CDU/CSU) u Bundestagu i specijalni izvjestilac te stranke za zapadni Balkan Peter Bejer (Beyer) boravi u posjeti Bosni i Hercegovini do 22. jula.

Bejer će razgovarati s predsjedavajućim i članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefikom Džaferovićem, Željkom Komšićem i Miloradom Dodikom te ministricom vanjskih poslova BiH Biserom Turković.

Predviđeno je da se Bejer susretne i s predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem te predstavnicima vjerskih zajednica, kao i sa predstavnicima studentskih organizacija. Planirano je da Bejer obavi razgovore i u Uredu visokog predstavnika (OHR) te s generalom EUFOR-a Antonom Veselijem (Wessely).

U razgovorima će biti riječi o aktuelnoj političkoj i sigurnosnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, predstojećim općim izborima planiranim za oktobar i približavanju Bosne i Hercegovine Evropskoj uniji.

Na kraju posjete bit će organizirana konferencija za novinare na kojoj će biti prezentirani rezultati posjete, najavljeno je iz Odjela za odnose s javnošću Ambasade Savezne Republike Njemačke u BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.