EMOTIVNA ISPOVIJEST

Denis Omazić, brat preminulog Edisa koji je teško povrijeđen ostavljen na odlagalištu rudnika: Moramo otkriti ko mu je to uradio!

Bio je jako pozitivan momak, jako društven, poštovao je sve oko sebe, mnogi su ga voljeli zbog njegovog osmijeha, zezancije, govori Denis Omazić

Denis Omazić: Zahvalan sam momku koji je prevezao mog brata u bolnicu. Avaz

Piše: E. Ćosić

29.8.2022

Kako je portal "Avaza" ranije objavio, na Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli (UKC) jučer je preminuo Edis Omazić iz Živinica. Omazić je UKC Tuzla primljen sa teškim tjelesnim povredama, a pronađen je u teškom stanju pored odlagališta rudnika Đurđevik u naselju Živčići kod Đurđevika.

- Policijska stanica Živinice 23. avgusta od strane medicinara doma zdravlja da je pružena ljekarska pomoć licu inicijala E.O. On je prevezen na UKC gdje je bio hospitalizovan i naknadno je preminuo, ali ne znam tačno kada. Prijava je bila tog dana, a službenici kriminalističke policije utvrđuju okolnosti pod kojima je došlo do povrijeđivanja, odnosno tačan uzrok smrti uz saradnju i nadzor nadležnog Kantonalnog tužilaštva – rekla je portparol MUP-a Tuzlanskog kantona Amra Kapidžić za portal „Avaza“.


Radi u Njemačkoj

I dok iz policije ne mogu otkrivati više detalja, za portal "Avaza" je progovorio Denis Omazić, brat rahmetli Edisa. U emotivnoj ispovijesti za portal "Avaza", Denis otkriva da je danas dva sata davao izjavu.

- Ispitivali su me sat i po do dva - kaže na početku razgovora Denis Omazić.

Denis radi u Njemačkoj. Kobne noći, kada su mu javili da mu brat nije dobro, bio je na poslu. Nije se odmah mogao javiti.


- Ja sam bio vani, pošto radim u Njemačkoj. Mene su nazvali oko 15 do 12, dva puta, a ja se nisam mogao javiti jer sam radio. I tako, poslije me momak nazvao i rekao mi da je brat malo povrijeđen, izgreban. Momak koji ga je našao, odvukao ga je u hitnu, ja sam mu stvarno zahvalan. Objasnio mi je čitavu situaciju, poslao mi je fotografije. Ne bih ih pokazao u javnost jer je strašno šta su mu uradili - govori plačnim glasom Denis Omazić.

Sve se to dogodilo u noći sa 22. na 23. avgust. Brat Edis je također radio u Njemačkoj, ali preko firme iz Slovenije.

- Radio je moleraj, unutrašnji radovi i tako. Bio je jako pozitivan momak, jako društven, poštovao je sve oko sebe, mnogi su ga voljeli zbog njegovog osmijeha, zezancije. Uvijek je volio malo stati i zezati se, pa okrenuti neku ozbiljnu temu kroz zezanciju, ali nekome je očigledno zasmetao. Ima tu nešto što se mora otkriti, ali otkrit će se sve. Polako - govori Denis.


Na pitanje, da li na nekog sumnja, šta bi mogao biti razlog da njegovog brata pretuku i ostave isprebijanog na odlagalište Đurđevik, kaže:

- Ja iskreno ne mogu da mislim o tome, jer puno informacija kruži.

Je li bio oženjen?

- Edis je razveden, ima djevojčicu od 12 godina, kaže Denis i nastavlja:

- Ja sam došao jutros došao u BiH. Proveo sam svega pola sata u kući, pozvali su me odmah iz policije da idem u Tuzlu da dam izjavu.

U subotu je objavio da je potrebna krv za njegovog brata.

- Mene je mama nazvala nekad oko 8 ili pola 9 ujutro, kao da je pokušao da diše svojim plućima, ali krv mu je bila slaba, pa je trebala bilo koja krvna grupa da se iz krvi plazma izvadi i da se njemu daje kako bi pluća mogla da rade. Mama me nazvala navečer da su joj javili kako su mu se zjenica oka raširila i da će sutradan da mu rade CT, da vide šta je. I nije uspio dočekati sutra - kaže Denis Omazić, brat Edisa Omazića.


Sutra dženaza

Dženaza Edisu Omaziću će biti održana sutra. Polazi ispred kuće merhuma u Potočarima u 15:00 sati, a dženaza i ukop obavit će se na mezarju Tresulje - Rakovik.

Iza Edisa su ostali kćerka Amila, otac Enes, majka Azema i brat Denis.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.