IZJAVA NAKON ROČIŠTA

Sadik Ećo nakon ročišta Macanu i ostalim: Kad sam vidio kako ulaze u sudnicu, moja braća Davor i Adis su mi došli pred oči

Adis je preminuo na licu mjesta, a Davor je još davao znakove živote, rekao je Ećo

Pripadnici MUP-a KS ispred Suda. Borka Cerić

Piše: Borka Cerić

10.1.2023

Sadik Ećo, predsjednik Sindikata MUP-a KS, prisustvovao je danas prvom ročištu optuženim za ubistvo sarajevskih policajaca Davora Vojinovića i Adisa Šehovića, na kojem su Aleksandar Macan, Savo Marinković i Marko Trifković negirali kriviu za ovaj zločin. 

Nakon ročišta Ećo se obratio medijima. 

- Prošle su četiri godine od ubistva naših dragih Adisa i Davora, danas je održano prvo ročište. Naravno, očekivano da će se izjasniti da nisu krivi, s tim što ja smatram, da Tužilaštvo ima dokaze, argumente, kojim će dokazati njihovu krivicu i da će Sud izreći kaznu u skladu sa Zakonom koja je i predviđena za ovo krivično djelo, a to je kazna dugotrajnog zatvora. Mislim da ne bi smjela nikakava druga kazna biti - kazao je Ećo.


Naglasio je da svi očekuju da kazna bude maksimalna.

- Kao policijski službenici očekujemo da bude maksimalna kazna jer su je zaslužili. To se ne može nazvati ljduima, to su zločinci koji dođu i na svirep način izvrše ubistvo dvojice policijskih službenika, bez ikakvog razloga, samo što su oni časno izvršavali svoj službeni zadatak - rekao je Ećo.


Aleksandar Macan, jedan od optuženih. Borka Cerić

Na pitanje kako se osjećao u sudnici, odgovorio je:

- Vrlo teško mi je bilo. U tom momentu su mi dolazile moje kolege pred oči obzirom da sam bio na licu mjesta. Adis je preminuo na licu mjesta, a Davor je još davao znakove živote. U momentu kad sam vidio njih (optužene, op.a.) kako ulaze, meni su moja braća došla pred oči. Jedva sam čekao da napustim sudnicu da ih više ne gledam. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.