DELEGAT HDZ-A

Martinović o sjednici Doma naroda: Nema nikakvih poteškoća, dovedeni smo u situaciju da radimo pod pritiskom vremena

Zakazali smo pauzu na kojoj trebamo konstituirati klubove naroda i dobiti imena za predsjedavajućeg i dopredsjedavajućeg Doma naroda, kazao je

A. Kukić

17.1.2023


Tomislav Martinović (HDZ), koji vodi konstituirajuću sjednicu  Doma naroda FBiH kao predsjedavajući iz prošlog saziva obratio se na pauzi konstituirajuće sjednice ovog Doma.

- Današnja sjednica je pokazala da nema nikakvih poteškoća. Zakazali smo pauzu na kojoj trebamo konstituirati klubove naroda i također trebamo dobiti imena za predsjedavajućeg i dopredsjedavajućeg Doma naroda. Također trebamo uraditi nominacije za predsjednika i potpredsjednika Federacije kako bi imena mogli uputiti CIK-u - rekao je Martinović i dodao da je nastavak sjednice 27. ovog mjeseca na kojoj će se razmatrati, između ostalog, prijedlog Budžeta.

Sa današnjom sjednicom je omogućeno da funkcionišu sve procedure, kazao je Martinović. O budžetu je kazao da su prijedlog dobili 30.12. prošle godine, što je, prema njegovom mišljenju neuobičajeno.

- Imamo situaciju da se Parlament dovodi u situaciju da radi nešto pod stiskom i pritiskom vremena - kazao je Martinović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.