KANDIDAT NAŠE STRANKE

Omer Berbić, kandidat za gradonačelnika Tuzle tvrdi: Dijele se paketi, a na nekim mjestima i novac

Ozbiljne situacije su zabilježene na biračkim mjestima u prigradskoj mjesnoj zajednici Kiseljak te Mosnik, rekao je Berbić

Omer Berbić: Dijele se paketi. A. Bešić

A. O.

5.2.2023

Kandidat za gradonačelnika Tuzle Omer Berbić (Naša stranka) danas je ukazao na kupovinu glasova na određenim biračkim mjestima u tom gradu, tvrdivši da se građanima u zamjenu za glas nude novac i paketi.

Gradska izborna komisija i policija ima iste informacije.

Berbić je kandidat Naše stranke za gradonačelnika Tuzle, a danas je ukazao na izborne nepravilnosti.

- Ozbiljne situacije su zabilježene na biračkim mjestima u prigradskoj mjesnoj zajednici Kiseljak te Mosnik. Ekipa Naše stranke ide okolo i uočava nepravilnosti, koje su uočene na više biračkih mjesta. Dijele se paketi, a na nekim mjestima i novac. U Kiseljaku smo uspjeli odstraniti dvojicu ljudi, ali na ostalim biračkim mjestima još uvijek dobijamo dojave. Mi smo to prijavili uredno MUP-u TK, Gradskoj izbornoj komisiji, pozvat ćemo SIPA-u, OSU i ostale nadležne organe, kako bi reagovali na te situacije – rekao je Berbić danas.

O ovome su govorili i u Gradskoj izbornoj komisiji u Tuzli.

Podsjećamo, u utrci za gradonačelnika Tuzle su sljedeći kandidati Zijad Lugavić (SDP), Omer Berbić (Naša stranka), Mirnes Arnaut Beli (nezavisni kandidat), Derviš Čičak (nezavisni kandidat) i Halid Žigić (nezavisni kandidat).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.