PREDSJEDNICA FBIH

Bradara: SDA se ponaša kao djeca koja se igraju fudbala, pa kad im neko uzme loptu onda se naljute

Bradara je odgovorila kako predugo politički djeluje da bi mislila da neće biti nemira, te kako poziva na dijalog

Lidija Bradara. RTVHB

S. S.

8.3.2023

Dokle se stiglo u procesu uspostave Vlade Federacije BiH? Hoće li se ove sedmice sastati s potencijalnim predsjednikom Vlade Nerminom Nikšićem? Kakve su opcije u igri ako Refik Lendo ne stavi potpis za Vladu u kojoj nema mjesta za SDA? Je li Željko Komšić nakon izolacionističkog govora u povodu Dana nezavisnosti potvrdio da se SDA i DF okreću Rusiji, Kini, Iranu i Turskoj nasuprot Europskoj uniji i SAD-u? Te mogu li žene na ključnim pozicijama promijeniti procese na bolje?

To su bila neka od pitanja za Lidiju Bradaru u njenom prvom intervjuu nakon što je postala predsjednica FBiH dala RTV HB, a kazala je, između ostalog, i zbog čega se SDA grčevito bori za vlast.

- Budžet Federacije BiH je šest ili sedam puta veći od državnog budžeta, onda vam je jasno zašto je svima u interes u vlasti Federacije. U SDA se ponašaju kao djeca koji se igraju fudbala, pa kad im neko uzme loptu onda se naljute. SDA je izigrala povjerene zbog toga niko neće s njima, ni SDP, ni SNSD, a ni stranke HNS-a - kazala je Bradara.

Na pitanje novinara očekuje li eventualne nemire na ulicama ukoliko SDA ne uspije ući u vlast na nivou FBiH, Bradara je odgovorila kako predugo politički djeluje da bi mislila da neće biti nemira, te kako poziva na dijalog.

- Ne želim ni razmišljati kada bi u ovakvoj situaciji još imali pozive na nemire. Nasilje ne izaziva ništa dobro, treba se okrenuti dijalogu, napraviti vladu FBiH što prije, kazala je Bradara.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.