SKANDALOZNO

Zlatan Begić iz Demokratske fronte, pokazao srednji prst američkom ambasadoru

Sudija Perić je čovjek od profesionalnog integriteta koji može da ima samo onaj ko posjeduje znanje i nesumnjive profesionalne reference, tvrdi Begić

Zlatan Begić: Novi primitivni ispad. Armin Durgut / PIXSELL

D. H.

6.4.2023

Zlatan Begić, zastupnik Demokratske fronte (DF) u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, poznat je po svojim primitivnim istupima i vrijeđanju neistomišljenika, o čemu je "Avaz" više puta pisao. Ipak, čini se da je ovog puta uspio nadmašiti samog sebe.

Tako je ovaj zastupnik na svom Twitter nalogu, stajući u odbranu kompromitovanog sudije Suda BiH Branka Perića koji je jučer jedini imao izdvojeno mišljenje na presudu Novaliću i grupi odlučio, ni manje ni više, pokazati srednji prst američkom ambasadoru u BiH, Majklu Marfiju (Michael Murphy).

- Režim i Marfi nisu mogli sačekati niti 24 sata. Sudija Perić je čovjek od profesionalnog integriteta - koji može da ima samo onaj ko posjeduje znanje i nesumnjive profesionalne reference. Ovo je poruka svim građanima od integriteta. Imamo i mi poruku za Režim i Marfija - 🖕!  - napisao je Begić na Twitter naloga.

Begić pokazao srednji prst američkom ambasadoru. Twitter

Inače, Begić je jedan od glavnih zagovornika teorija zavjere prema kojoj zapadne sile podržavaju izbacivanje iz vlasti SDA i DF-a s ciljem političke marginalizacije Bošnjaka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.