U SARAJEVU

Bećirović razgovarao s generalnim sekretarom Međunarodnog centra "Nizami Ganjavi"

Međunarodni centar „Nizami Ganjavi“ posvećen je misiji izgradnje razumijevanja dijaloga i međusobnog poštovanja

Muradov i Bećirović: Sa sastanka. Predsjedništvo BiH

A. O.

12.4.2023

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović razgovarao je sa generalnim sekretarom Međunarodnog centra „Nizami Ganjavi“, koji organizuje međunarodni Global Baku Forum, Rovshanom Muradovim.

Muradov je zahvalio članu Predsjedništva BiH Bećiroviću na prijemu i informisao ga o aktivnostima Global Baku Foruma na kojem je tokom zadnjih 11 godina učestvovalo više od 100 sadašnjih i bivših šefova država i vlada, nobelovaca i više od 4.000 drugih predstavnika vlada, međunarodnih organizacija i civilnog društva.

Poziv za forum

Muradov je uputio poziv članu Predsjedništva BiH Denisu Bećiroviću da učestvuje na narednom međunarodnom Global Baku Forumu, koji je postao važan međunarodni događaj i pruža priliku istaknutim liderima i misliocima da razgovaraju o tome kako prevazići svjetske izazove.

Tokom razgovora član Predsjedništva BiH Denis Bećirović i Rovshan Muradov su naglasili značaj intenziviranja političkih, ekonomskih i kulturnih veza Bosne i Hercegovine i Azerbejdžana.

Razumijevanje dijaloga

Muradov je istakao da Međunarodni centar „Nizami Ganjavi“ podržava značaj Bosne i Hercegovine na međunarodnoj sceni i put Bosne i Hercegovine da postane punopravni član Evropske unije i NATO-a.

Međunarodni centar „Nizami Ganjavi“ posvećen je misiji izgradnje razumijevanja dijaloga, međusobnog poštovanja, tolerancije između kultura i naroda za izgradnju funkcionalnih i inkluzivnih društava.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.