MEDICINSKI TEHNIČARI

UKC RS najavio zapošljavanje 30 učenika Medicinske škole u Banjoj Luci

Međunarodni dan medicinskih sestara obilježava se u znak sjećanja na datum rođenja Florence Nightingale

UKC Banja Luka. Facebook

D. H.

4.5.2023

Univerzitetski klinički centar RS najavio je kako će u narednom periodu zaposliti 30 učenika Medicinske škole u Banjoj Luci.

Posjeta Banjoj Luci

Uoči Međunarodnog dana medicinskih sestara koji se tradicionalno obilježava 12. maja svake godine, generalni direktor UKC RS Vlado Đajić i pomoćnik generalnog direktora za zdravstvenu njegu Slađana Vranješ posjetit će 4. maja Medicinsku školu u Banjoj Luci.

Tom prilikom, najavit će se prijem 30 učenika koji su završili Medicinsku školu (medicinskih sestara /tehničara) u radni odnos.

- Prošle godine smo prvi put u historiji Medicinske škole i UKC-a, ali i regiona, u jednom danu zaposlili pedesetero mladih ljudi koji završavaju Medicinsku školu. Na taj način željeli smo da pokažemo brigu o ovim mladim ljudima i da ih zadržimo u zdravstvenom sistemu RS. Nastavljamo u tom duhu i ove godine bit će zaposleno njih trideset. Njihovo zapošljavanje jeste potreba naše ustanove, ali istovremeno i naša želja i obaveza - rekao je Đajić.

Cilj zdravstvena zaštita

Također, naglasio je kako je cilj da građani dobiju bolju zdravstvenu zaštitu.

- Želimo da osnažimo ovaj medicinski kadar koji predstavlja stub zdravstvenog sistema, kako bismo nastavili da rade i žive u RS, a sve s ciljem da naše stanovništvo dobije dobru zdravstvenu zaštitu - rekao je Vlado Đajić.

Podsjećamo, Međunarodni dan medicinskih sestara obilježava se u znak sjećanja na datum rođenja Florence Nightingale, engleske bolničarke, reformatora sanitetske službe i osnivača prve škole za medicinske sestre.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.