VLADA FBIH

Utvrđen tekst javnog poziva za finansiranje i sufinansiranje projekata od značaja za općine i gradove

Maksimalna vrijednost finansiranja za područje jedne jedinice lokalne samouprave iznosi do 1.000

Sa današnje sjednice. Vlada FBiH

A. O.

19.5.2023

Vlada FBiH danas je utvrdila tekst Javnog poziva za podnošenje prijava za finansiranje ili sufinansiranje projekata, zahtjeva, inicijativa i ostalih aktivnosti od značaja za jedinice lokalne samouprave u Federaciji Bosne i Hercegovine. Javni oglas će biti objavljen na web stranici Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, te u dnevnim novinama, a bit će otvoren do 20.6.2023. godine.

Predmet ovog javnog poziva je podnošenje prijava za projekte, zahtjeve i inicijative radi pružanja pomoći u realizaciji projekata izgradnje i sanacije infrastrukturnih i drugih objekata od značaja za jednice lokalne samouprave u Federaciji BiH, kao i finansijsku pomoć budžetima gradova i općina za finansiranje i drugih aktivnosti od značaja iz nadležnosti jedinica lokalne samouprave s ciljem osiguranja funkcionisanja ovih nivoa vlasti.

Opći cilj 

Prema utvrđenom tekstu, općine i gradovi se mogu prijaviti za projekte, zahtjeve ili inicijative iz oblasti putne i komunalne infrastrukture, te objekte obrazovnog, sportskog i kulturnog karaktera. Također, poziv je i za prijave ostalih objekata i drugih aktivnosti od značaja za jedinice lokalne samouprave, kao i za finansiranje drugih aktivnosti od značaja iz nadležnosti jedinica lokalne samouprave.

Opći cilj ovog javnog poziva je finansiranje ili sufinansiranje projekata, zahtjeva, inicijativa i ostalih aktivnosti od značaja za jedinice lokalne samouprave u Federaciji BiH koji će doprinijeti poboljšanoj kvaliteti života, te proizvodnoj, socijalnoj i demografskoj revitalizaciji lokalnih nivoa vlasti u FBiH.

Maksimalna vrijednost

Maksimalna vrijednost finansiranja za područje jedne jedinice lokalne samouprave iznosi do 1.000.000 KM. Jedan podnositelj zahtjeva može dostaviti više od jednog zahtjeva u okviru ovog javnog poziva, a u tom slučaju se moraju predati odvojene aplikacione forme i dokumentacija uz svaku od njih.

Javnim pozivom utvrđeni su opći i posebni kriteriji, te način dostavljanja prijave. Izbor projektnih prijedloga i potencijalnih korisnika vršit će komisija koju je imenovala Vlada FBiH, a konačnu rang listu utvrdit će Vlada posebnom odlukom koja će biti objavljena u Službenim novinama FBiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.