DAN OSLOBOĐENJA

"Avaz" na licu mjesta: U Goraždu održana vježba jedinica Civilne zaštite i policije

18. septembra 1992. godine, okončanjem operacija “Krug” i “Drina”, jedinice ARBiH oslobodile su kompletnu teritoriju tadašnje općine Goražde

Vježba Goražde - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+16
Alen Bajramovic

16.9.2023

U Goraždu je danas održana zajednička vježba jedinica kantonalne i gradske Civilne zaštite, Uprave policije MUP-a BPK Goražde i Gorske službe spašavanja FBiH. Demonstrirana je spremnost jedinica u potjeri za razbojnicima, pružanju pomoći povrijeđenima u saobraćajnoj nesreći i na rijeci Drini. Vježba u kojoj su učestvovali pripadnici Specijalne jedinice MUP-a, Profesionalne vatrogasne jedinice Goražde, gorski spasioci, članovi Kajakaškog kluba „Buk“, Urgentnog centra Kantonalne bolnice i drugi dio je programa obilježavanja 18. septembra – Dana BPK i Grada Goražda.

Danas se održava i XXVII Međunarodni memorijalni turnir “Mevzeta Perla-Balja“, na izletištu Sadba otvoren je državni kup u ribolovu „Memorijal Mujo Peštek - Tito“ i memorijalni turnir „Elvedin Čakal - Čaka“, a večeras je planirana projekcija dokumentarnog filma “Dr. Ilijaz” autorice Elme Kazagić.

Centralna manifestacija povodom Dana Goražda bit će održana u ponedjeljak. 18. septembra 1992. godine, okončanjem operacija “Krug” i “Drina”, jedinice ARBiH oslobodile su kompletnu teritoriju tadašnje općine Goražde, agresora potisnule iz gradskih naselja, te ostvarile najveću vojnu pobjedu ARBIH u prvoj godini rata.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.