ZAGREB

Čović i Krišto s Plenkovićem: Razgovarali o euroatlantskom putu BiH i izmjeni Izbornog zakona

Plenković je istaknao snažnu podršku Republike Hrvatske Bosni i Hercegovini

Dragan Čović, Andrej Plenković i Borjana Krišto. HDZ BiH

S. S.

21.9.2023

Predsjednik HDZ-a BiH i dopredsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović i predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto sastali su se u Zagrebu s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejem Plenkovićem.

Visoki dužnosnici su na sastanku razgovarali o euroatlantskom putu Bosne i Hercegovine, aktuelnoj političkoj situaciji te izmjenama izbornog zakonodavstva.

Ovom prilikom Čović je još jednom iskazao potpunu predanost ispunjavanju ključnih prioriteta kako bi naša domovina BiH napravila snažan iskorak na evropskom putu. Kazao je također kako su ovom pitanju posebno posvećeni predstavnici hrvatskog naroda koji predvode EU i NATO put BiH.

Plenković je istaknao snažnu podršku Republike Hrvatske Bosni i Hercegovini, kazavši kako će se Republika Hrvatska, u duhu dobrog susjeda, nastaviti zalagati za što skorije otvaranje pristupnih pregovora s Evropskom unijom.

Jedna o tema bila je i ravnopravnost hrvatskog kao konstitutivnog naroda te je kazano kako je neophodno provesti izmjene Izbornog zakona BiH kako bi se puna ravnopravnost mogla istinski i ostvariti.

Govorilo se i o gospodarskoj, ekonomskoj i sigurnosnoj suradnji, s posebnim naglaskom snažnijeg povezivanja naših dviju zemalja na svim poljima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.