"ŠTA SE PJESMOM SANJA"

"Generacija 21" u izvedbi Nadje Mašić i Nedima Karahmetovića najbolja pjesma goraždanskog dječijeg festivala

Prije otvaranja, minutom šutnje i učenjem Fatihe, odata je počast djeci Palestine

Mašić i Karahmetović: Pobjednici festivala. Glas Goražda

Al. B.

4.11.2023

Nadja Mašić i Nedim Karahmetović pobjednici su tradicionalnog dječijeg festivala "Šta se pjesmom sanja" koji je večeras održan u Goraždu. 

Prvo mjesto po odluci stručnog žirija osvojili su izvedbom kompozicije "Generacija 21". Na ovogodišnjem festivalu izvedeno je 18 novih kompozicija, čiji su autori i učesnici iz BiH, Srbije i Bugarske.

Drugo mjesto pripalo je Adinu Drakovcu sa pjesmom "Štucava ljubav", dok je treća Rosica Tonćeva iz Bugarske sa pjesmom "Duga".

Dječji žiri ovogodišnjeg festivala prvu nagradu dodijelio je Sari i Dilari Mulić sa pjesmom "Sestrinski super par". Drugo mjesto zauzela je Arifa Mehić i kompoziciji "Nije šala", a treće grupi dječaka u sastavu Sajdin Garčević, Vedad Valjevčić i Edin Delahmet koji su izveli "Drugaros trios". 

Najmlađi učesnik festivala je Sajdin Garčević. Autor najboljeg teksta je Admir Pozderović, a nagradu za najbolju muziku osvojila je Dubravka Stošić.

Direktor Centra Jasmin Bešlija poželio je dobrodošlicu gostima i istakao je da je ovo jedan od najvažnijih i najljepših manifestacija koje ova ustanova organizuje.

Festival su otvorili ministrica za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Adisa Alikadić-Herić i gradonačelnik Goražda.

Prije otvaranja, minutom šutnje i učenjem Fatihe, odata je počast djeci Palestine.

- Odavde šaljemo snažnu poruku mira, pozivajući se na sve međunarodne konvencije o pravima djeteta i dužni smo da svoj djeci osiguramo sigurnu budućnost - kazala je Alikadić-Herić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.