OGLASIO SE NA PLATFORMI X

Dodik uoči puta u Brisel: RS se zalaže za evropski put BiH, ali ne može dozvoliti da se na tom putu odrekne same sebe

Na predstojećem sastanku u Briselu zatražit ću da se dosljedno u paketu sprovedu i realizuju svi prioriteti iz Mišljenja Evropske komisije, naveo je

Milorad Dodik. Platforma X

H. J. I.

3.12.2023

Predsjednik RS Milorad Dodik oglasio se na platformi X uoči putovanja u Brisel.

- RS se zalaže za evropski put BiH, ali ne može dozvoliti da se na tom putu odrekne same sebe, svojih ustavnih nadležnosti, imovine i da pristane da bude prazna ljuštura.

Na predstojećem sastanku u Briselu zatražit ću da se dosljedno u paketu sprovedu i realizuju svi prioriteti iz Mišljenja Evropske komisije, ali ću reći i da BiH treba da bude suverena zemlja, a ne kolonija, jer je to neophodno da bi napredovala na evropskom putu. To znači da stranci moraju da ostave BiH njenim legalno izabranim političkim predstavnicima - naveo je Dodik. 

Osvrnuo se i na prošlosedmične aktivnosti.

- Tokom sedmice prisustvovao sam osveštanju hrama posvećenog Svetom Savi u Foči i pripala mi je velika čast da budem kum hrama.

Također sam boravio u Beogradu i razgovarao s Aleksandrom Šapićem.

U Srbiji imamo patriotske snage, predvođene Aleksandrom Vučićem, koje su uvijek pokazivale dobar odnos prema RS. Smatramo da je sasvim prirodno da politički podržimo te političke opcije - dodao je Dodik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.