ALFA TV

ALFA INFO za 16. februar

ALFA INFO i ove večeri donosi aktuelne teme koje su obilježile današnji dan

ALFA INFO. ALFA TV

Alfa TV

16.2.2024

ALFA INFO i ove večeri donosi aktuelne teme koje su obilježile današnji dan.

Potraga za mladićem nastavit će se danas koji je u nedjelju navečer upao u rijeku Bregavu kod Stoca. U potrazi će učestvovati timovi Federalne uprave Civilne zaštite (FUZC), DVD Stolac, Civilna policija Stolac, Civilna zaštita Stolac, dva tima Ronilačkog kluba Mostar i lokalno stanovništvo, saopćeno je iz FUCZ-a. Tokom jučerašnje potrage za nestalom osobom odrađen je vizualni pregled korita rijeke Bregave. Uz pomoć dva raft čamca urađena je pretraga nepristupačnih lokacija u koritu rijeke te je izvršeno uklanjanje velikih naslaga oborenog drveća. Uz pomoć građevinskog stroja (bagera) oborena stabla su izvučena na kopno s ciljem otklanjanja sumnje da se tijelo nalazi ispod oborenih stabala.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović učestvovat će na Minhenskoj sigurnosnoj konferenciji od 16. do 18. februara tokom koje se na visokom nivou diskutira o najvažnijim međunarodnim sigurnosnim izazovima i problemima u svijetu. Tokom konferencije Bećirović će se obratiti kao uvodničar na panel diskusiji pod nazivom „Proširenje u službi zaštite: uklanjanje sivih zona u evropskom susjedstvu“.

Vojska za genocid optuženog Izraela u petak je saopštila da su još dva vojnika poginula u borbama s palestinskim grupama otpora u južnom Pojasu Gaze u protekla 24 sata. Portparol izraelske vojske rekao je da su ubijeni bili narednici. Broj poginulih pripadnika izraelske vojske od početka kopnene operacije u opkoljenoj enklavi 27. oktobra povećan je na 235, dok je ukupan broj poginulih izraelskih vojnika od početka sukoba 7. oktobra povećan na 572.

Najbolja bh. plivačica Lana Pudar osvojila je 3. mjesto u finalu Svjetskog prvenstva u disciplini 200 metara delfin. Pudar je zbog povrede ramena odlučila nastupati samo u ovoj disciplini, iako je bilo planirano da se takmiči i na 100 metara delfin. Povreda je ostavila traga na Lani, ali je uprkos svemu uspjela da osvoji 3. mjesto.

ALFA INFO pratite svakim radnim danom u 18:30 na ALFA TV.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.