PORTAL SMARTINFO OTKRIVA

Muslimović i Ademović prodavali oružje Iranu, "Bakir okuplja svoje dželate"

Međunarodni policajci su zaposjeli čitavo jedno krilo u zatvoru „Vojkovići“ u kome se očekuje dolazak krupnih zvjerki „duboke bošnjačke države"

Ademović, Muslimović i Izetbegović. Avaz

Smartinfo

2.6.2024

Kako ekskluzivno saznaje portal "Smartinfo" iz provjerenih međunarodnih policijskih krugova, nastala je prava panika i pometnja oko Bakira Izetbegovića, predsjednika SDA, nakon što ga je Edin Garaplija, bivši pripadnik AID-a, optužio da je, zajedno s Kemalom Ademovićem i Osmanom Mehmedagićem, formirao organiziranu kriminalnu grupu za politička ubistva, terorizam i pljačku.

Tajni sastanak

Izetbegović je još prije nego će ga prijaviti, iz krugova bliskih Garapliji, saznao da mu se sprema krivična prijava, pa je hitno održao tajni sastanak s Ademovićem i Mehmedagićem, kojima je zaprijetio da ne smiju ni zucnuti njegovo ime ako ih istražitelji budu privodili, inače će na njih poslati svog provjerenog KOS-ovca za skidanje glava Fikreta Muslimovića i mogu završiti kao akademik Redžić.

Bojeći se ponovnog povratka u zatvor i znajući na šta su sve KOS-ovi dželati spremni sa svojim injekcijama cijankalija, nakon kojih se kod žrtve konstatuje srčani udar i zadesna smrt, Mehmedagiću je naglo pozlilo pa je hitno smješten u bolnicu, pod izgovorom da je imao ranije zakazan redovni lakši tretman i ugradnju srčanih premosnica.

Ova priča bi možda i pila vode da Mehmedagić već nema dva ranije ugrađena „stenta“ pa je svaki drugi sličan tretman suvišan, te se većina doktora na KCUS-u pita da li je to uvertira za njegovo „izmještanje“ na liječenje u Tursku. Tamo neće biti dostupan istražiteljskim i pravosudnim organima kao što to već nisu Sakib Mahmuljin i Fikret Prevljak, prvi kao presuđeni a drugi pod sumnjom, za ratne zločine i nerazjašnjena ubistva „duboke države“.

U međuvremenu su istražitelji zadokumentovali tajni sastanak Muslimovića i još jednog KOS-ovca, Envera Mujezinovića. Ovaj sastanak je održan u hotelu "Emiran", koji je prije par godina „oduzet“ narkomafiji, a sada očito služi za zavjereničke sastanke. Tom prilikom je bilo riječi o Mujezinovićevim aktivnostima i kontaktima sa iranskom tajnom službom čija agentura vršlja po Balkanu preko bosansko-iranskog udruženja u kojem su Muslimović i Mujezinović i dan-danas aktivni. 

Obojica uživaju stanovit ugled jer su Irancima omogućili prodaju pogona raketnog goriva iz namjenske fabrike „Vitezit“. Zahvaljujući njihovim bliskim vezama sa poznatim srpskim trgovcem oružja Slobodanom Tešićem, ovaj transport vojne opreme je preko Srbije prebačen u Iran uprkos sankcijama i vjerovatno uz prećutno odobrenje Amerikanaca.

Pokazat će istraga

Švercovani raketni pogon je nedavno korišten za punjenje 50 raketa koje su Iranci nedavno ispalili na Izrael, a koje su sve do jedne oborene na pola puta i to zbog slabog raketnog goriva. Da li je ova afera, koja već mjesec dana potresa Iran i uzrok obaranja helikoptera sa iranskim predsjednikom vlade i ministrom vanjskih poslova, pokazat će uskoro istraga.

Bilo kako bilo, međunarodni policajci su zaposjeli čitavo jedno krilo u državnom zatvoru „Vojkovići“ u kome se očekuje dolazak krupnih zvjerki „duboke bošnjačke države“, a vjerovatno i ostalih partnera u 30-godišnjoj uzurpaciji vlasti i pljački naroda, piše između ostalog, portal "Smartinfo".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.