NA LICU MJESTA

Video / Sarajevski političar Jasmin Šaljić obukao žuti prsluk i pomaže policiji na brdu Žuč: Ovo je naša historija i ovdje moramo biti jedinstveni

Mi stariji znamo šta je bilo, bitno je da to prenesemo mlađim generacijama

Šaljić: Bitno je znanje prenijeti mlađim generacijama. E. Trako / Avaz

8.6.2024

Sarajevski političar i član Skupštine Kantona Sarajevo Jasmin Šaljić obukao je žuti prsluk i pomaže u organizaciji obilježavanju slavne bitke za oslobađanje Žuča.

Završetak izgradnje spomenika "Krila slobode“ na Golom brdu na brdu Žuč ozvaničit će se simbolično na Dan odbrane općine Novi Grad Sarajevo danas u 17 sati.

- Za sada je sve uredu. Pripreme smo vršili više od mjesec dana. Evo vidite i sami da je sve uigrano. Imamo autobuse koji se vraćaju, koji se parkiraju - rekao je Šaljić za portal "Avaza".

Izgradnja spomenika "Krila slobode" je jako bitno, da se udare temelji za ono što se događalo.

- Ovo je nešto vrlo značajno. Ovo je prvo spomen-obilježje koje smo napravili, kao što se radilo u bivšoj zemlji poput Sutjeske, Kozare...

Ovaj projekat nije završen. Planirano je veliko spomen-obilježje s imenima svih vojnika Armije RBiH.

Fokus nam je bio na djeci. Mi stariji znamo šta je bilo, bitno je da to prenesemo mlađim generacijama i bitno je da naše iskustvo koji smo imali, onaj momenat kada je ugrožen mir, da se ne bi desilo ono kao nama - ispričao je Šaljić za portal "Avaza".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.