NEZAKONITO POSTUPANJE

Vlada FBiH proslijedila Tužilaštvu prijavu protiv direktora Poreske uprave FBiH Šerifa Isovića

Isović je dok je bio na godišnjem odmoru išao na službena putovanja, potpisivao akte i upravljao PUFBiH bez ovlaštenja

Isović: Tužilaštvo će istražiti navode. Fena / Avaz

prije 2 dana

Slobodan Vukoja, zamjenik direktora Poreske uprave Federacije BiH, prijavio je Komisiji za administrativna pitanja Vlade FBiH nezakonita postupanja direktora Šerifa Isovića, saznaje portal “Avaza”.

Prijava Vukoje. Avaz

Naime, on je naveo da Isović dok je na godišnjem odmoru upravlja Poreskom upravom na način da ide na službeno putovanje u Crnu Goru od 13. do 15. juna, za šta koristi resurse Poreske uprave, odnosno vozača i službeno vozilo Poreske uprave.

Odluka u putovanju u Crnu Goru. Avaz

Također, Vukoja navodi da je na putovanje u Mađarsku, koje je bilo 18. juna, Isović poveo Ifetu Fazlić, pomoćnicu direktora, iako je trebao ići na putovanje sam sa prevoditeljicom i vozačem. Tu se ukazuje da on donosi Odluke o službenom putovanju bez upoznavanja zamjenika sa bilo kojom namjerom, ali i potpisuje druge akte iz djelokruga rada Porezne uprave.

Odluka o putovanju u Mađarsku. Avaz

- Također je isti dana 7. juna donio i Rješenje o ovlaštenju Broj: 13/06-1-30-1-249-7/24 kojim ovlašćuje Fazlić Ifetu i Lucić Tomislava da organiziraju vršenje svih poslova I potpisuju akte iz nadležnosti Porezne uprave FBiH, za vrijeme odsutnosti direrktora PUFBiH, Isović Šerifa i odsutnosti zamjenika direktora PUFBiH Vukoja Slobodana, naravno bez upoznavanja zamjenika kao što se i može vidjeti kome je dostavljeno – naveo je Vukoja.

Ovlaštenja koja je dao Isović. Avaz

Inače, kako se navodi Isović je odlučio da koristi i stari i novi godišnji odmor i to u period od 10. Juna do 19. Jula.

Komisija za administrativna pitanja Vlade FBiH je na današnjoj sjednici donijela jednoglasnu odluku da prijavu dostavi Tužilaštvu KS na nadležno postupanje, odnosno v.d. glavnoj kantonalnoj tužiteljici Melihi Dugaliji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.