PREDSJEDNIK SNSD-A

Dodik: Svi delegati koji su izabrani neće se povući i nikakav CIK ne može oduzeti mandate koji su dobijeni u skladu sa Zakonom

Riječ je o najeklatantnijem degradiranju Narodne skupštine RS, jer je po Ustavu BiH jedino Narodna skupština ta koja bira delegata u Dom naroda

Milorad Dodik. predsjednikrs.rs / Borislav Zdrinja

S. S.

prije 2 dana

Predsjednik RS Milorad Dodik rekao je za Srnu da je žrijebanje za petog delegata iz RS u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH unaprijed smišljena prevara, s ciljem da mandat dobije PDP, a izgubi RS.

– Riječ je o najeklatantnijem degradiranju Narodne skupštine RS, jer je po Ustavu BiH jedino Narodna skupština ta koja bira delegata u Dom naroda, i niko drugi – poručio je Dodik.

Ako je bilo nešto nepravilno, postupak je morao biti vraćen u Narodnu skupštinu, a ne da neko otima RS izabrane delegate, ističe Dodik.

– Moram da kažem da se naš delegat u Domu naroda neće povući jer su to garantovana prava RSTa farsa ima cilj jedno. Da se RS otme njen izabrani delegat koji je izabran u skladu s Ustavom. Svi delegati koji su izabrani neće se povući i nikakva Centralna izborna komisija im ne može oduzeti mandate koje su dobili u skladu s Ustavom i Zakonom – poručio je Dodik koji je i lider SNSD-a.

Podsjećamo, u Centralnoj izbornoj komisiji BiH danas je održano žrijebanje za delegata u Domu naroda PSBIH, a novi delegat je postao PDP-ov Nenad Vuković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.