PROJEKTI

Za utopljavanje objekta Zavoda za javno zdravstvo BPK Goražde izdvojeno oko 69.000 KM

Sredstva za realizaciju ovog projekta, u omjeru po pedeset posto, izdvojena su u budžetima federalnog i kantonalnog ministarstva za prostorno uređenje

Sa sastanka: Važna investicija. Fena

FENA

5.7.2024

U Ministarstvu za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde danas je potpisan ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji – sanaciji objekata JU “Zavod za javno zdravstvo BPK Goražde”.

Za ovu namjenu će biti utrošeno 69.000 KM, a nakon provedenog postupka javne nabavke ugovor s predstavnikom izvođača radova GPD „Drina“ d.d. Goražde Hajrudinom Vlajčićem potpisao je premijer BPK Goražde Edin Ćulov.

Sredstva za realizaciju ovog projekta, u omjeru po pedeset posto, izdvojena su u budžetima federalnog i kantonalnog ministarstva za prostorno uređenje.

Resorni kantonalni ministar Bojan Krunić naglasio je da je intencija ministarstva realizovati što više ovakvih i sličnih projekata u cilju postizanja energetske efikasnosti, uz napomenu da je tu obavezu ovaj kanton preuzeo i potpisivanjem Zelene agende.

-Trenutno radimo prema energetskom planu iz 2022. godine, koji je sačinilo ovo ministarstvo, tako da je ovo već drugi projekt koji se realizuje na objektu JU 'Zavod za javno zdravstvo' BPK Goražde. Pored zamjene stolarije, potpisivanjem ugovora krenut će se u realizaciju projekta utopljavanja, a nadam se da ćemo uspjeti riješiti i problem zagrijavanja, odnosno prebacivanja na ekonomičniji način zagrijavanja njihovih prostorija - kazao je ministar Krunić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.