TUŽIT ĆE ČLANOVE CIK-A

Dodik: Idemo do Strazbura zbog žrijebanja delegata za Dom naroda BiH

Kao što je poznato, mi ne prihvatamo blamažu Centralne izborne komisije koja je žrijebanjem izvukla delegata iz PDP

Milorad Dodik. Fena

FENA

prije 3 dana

Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik rekao je da će kandidat te stranke za delegata u Domu naroda Paralementarne skupštine pojedinačno tužiti sve članove Centralne izborne komisije BiH "zbog kršenja zakona“.

- Kao što je poznato, mi ne prihvatamo blamažu Centralne izborne komisije koja je žrijebanjem izvukla delegata iz PDP. Naš kandidat će tužiti sve članove CIK-a i vjerovatno ćemo ići do Strazbura. Ne vjerujem u pravosuđe BiH, ali idemo s tim da pokažemo da je to sve besmisleno. Listić za drugog kandidata je bio nevažeći i to ćemo dokazati - tvrdi Dodik.

On je poslije sjednice Predsjedništva SNSD-a rekao da Nenad Vuković iz PDP-a kojeg je CIK žrijebanjem izabrao za delegata u Dom naroda BiH "neće nikada položiti zakletvu i da neće moći biti delegat“.

- Dom naroda može i bez njega, on je nebitan lik kojeg su izvukli iz naftalina jer žele da oslabe uticaj SNSD - ocijenio je Dodik.

On je rekao da je na sjednici Predsjedništva SNSD razmatrana i finansijska situacija u RS, te da je konstatovano da je ona stabilna i da se izmiruju sve obaveze na vrijeme.

- Neki su prognozirali dan D u junu. Dokazali smo da radimo bez zastoja uprkos preprekama osoblju pojedinih ambasada u BiH - rekao je Dodik, navodeći kako je prosječna plata u RS oko 720 evra.

On je dodao kako u SNSD-u imaju informacije da "jedan američki službenik hoda po bankama u Banjoj Luci i zastrašuje bankare“.

- To mu neće proći. Biće protjeran iz Banje Luke - dodao je on.

Dodik je rekao da SNSD izlazi na lokalne izbore u oktobru u 64 opštine u RS, u 11 opština u FBiH i u Brčko distriktu. Ova stranka ima kandidate za načelnike i gradonačelnike u 63 lokalne zajednice u RS, te jednog zajedničkog u Kupresu.

- Sve liste kandidatske su nam popunjene maksimalno. To govori o našoj snazi - zaključio je Dodik.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.