KONJIC

Otvoreni novoizgrađeni i obnovljeni objekti na Boračkom jezeru

Menadžerica projekta BRIDGE Božena Kaltak istaknula je kako je ovo samo jedan od mnogih projekata koje je podržao UNDP

Boračko jezero. Fena

FENA

prije 3 dana

Na prigodnoj svečanosti u petak su otvoreni novoizgrađeni i obnovljeni objekti u izviđačkom kampu Odreda izviđača “Neretva” Konjic na Boračkom jezeru.

Svečanosti su uz izviđače i goste prisustvovali gradonačelnik Konjica Osman Ćatić i Božena Kaltak, menadžerica UNDP-ovog projekta BRIDGE, priopćeno je iz Grada Konjica.

- Na jednoj od skupština Odreda izviđača Neretva Konjic s rukovodstvom je razgovarano o potrebama koje izviđači imaju kako bi kamp na Boračkom jezeru bio što funkcionalniji i pružao kvalitetne uvjete za izviđačke aktivnosti. Tom prilikom dogovorili smo saradnju koja je rezultirala financijskom podrškom Grada Konjica, najprije u iznosu od 100.000 KM, pa potom od 200.000 KM – podsjetio je gradonačelnik Ćatić.

Tim sredstvima, dodao je, izgrađeni su bungalovu, a zatim i kuhinja s pratećim objektima.

- Nećemo na ovom stati, ulagat ćemo u izviđačku infrastrukturu i u budućnosti. U planu je uređenje izviđačke osmatračnice kod Doma izviđača u Konjicu, te uređenje zgrade Doma - kazao je konjički gradonačelnik.

Menadžerica projekta BRIDGE Božena Kaltak istaknula je kako je ovo samo jedan od mnogih projekata koje je podržao UNDP.

- Grad Konjic nam je bio jako dobar partner u ovom projektu, pa smo osim uređenja kampa u Konjicu realizirali niz drugih aktivnosti, organizirajući sportske igre mladih, kao i čišćenje i održavanje planinarskih staza. Aktivnosti koje je UNDP BiH realiziralo ovdje s Gradskom upravom Konjic financijski je podržala Agencija za razvojnu saradnju Republike Italije - kazala je Kaltak.

Starješina Odreda Haris Hadžizukić zahvalio je Gradu Konjicu i UNDP-u i svima ostalima koji su podržali realizaciju ovoga projekta.

- Dobili smo kvalitetne uvjete za život i rad u kampu, koji je prije svega namijenjen djeci Konjica, mladima, kao i društveno korisnim organizacijama koje ih okupljaju kako bi se učili pravim vrijednostima. Nadam se da će generacije koje dolaze znati cijeniti sve ovo, da će čuvati i paziti, kako kamp tako i prirodu u kojoj se kamp nalazi – poručio je Hadžizukić.

Svečanost je završena druženjem, zabavnim i sportskim aktivnostima u kojima su podjednako uživali i gosti i izviđači.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.