SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Narod i pravda: Kupuje li Semir Efendić ljude za listu i kampanju?

Građani Novog Grada godinama ranije su uočili da po različitim osnovama angažuje određene ljude koje poslije koristi u samoj predizbornoj kampanji

Efendić: Kritike iz NiP-a Novi Grad. Facebook

E. Ć.

prije 3 dana

Klub Naroda i pravde u Općinskom vijeću Novi Grad službeno je još prije nekoliko mjeseci tražio podatke od načelnika Semira Efendića o vrsti angažmana i ukupnim isplatama prema određenim pojedincima.

- Naime, građani Novog Grada godinama ranije su uočili da načelnik Efendić po različitim osnovama angažuje određene ljude koje poslije koristi u samoj predizbornoj kampanji. Traženo je da se dostave podaci koliko je novca svih građana Novog Grada isplaćeno takvim osobama, za koje poslove su bili konkretno angažovani i koju korist su od svega toga imali građani Novog Grada?

Posebno je simptomatičan slučaj jednog srednjoškolskog profesora koji je, prema informacijama građana sa terena koji su tražili da se slučaj ispita, u raznim prilikama i povodima bio angažiran i plaćen od strane Općine Novi Grad. 

Od njega i sličnih, ali i pojedinih zaposlenika Općine Novi Grad, Efendić potom pravi strukturu čiji je zadatak da iznese kampanju. Neki od njih budu i na samim listama, čak i nosioci liste.

Klub vijećnika Naroda i pravde insistirat će da dobije odgovor na vijećničko pitanje koje je postavljeno mjesecima ranije. Dobijeni odgovor podijelit ćemo sa građanima Novog Grada kako bi se konačno stalo ukraj zloupotrebi javnih resursa koji pripadaju svim građanima - poručeno je iz NiP Novi Grad.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.