STIŽE IZ GOLUBINJE

Bit će izdvojeno gotovo 100.000 KM: Grad Sarajevo nabavlja Ćiru od pedofila?!

Cvitanović je bio atrakcija sve do 16. jula 2022. godine, kada je kobni događaj prijavljen

Lokomotiva koju će kupiti Grad Sarajevo. Facebook

6.7.2024

Grad Sarajevo već izvjesno vrijeme planira kupiti Ćiru, voz koji bi obogatio turističku ponudu glavnog grada. Plan je da on upotpuni muzejski kompleks Bistričke stanice.

Ranije je planirano da se parna lokomotiva kupi od firme "Krivaja“ u Zavidovićima, no građani Zavidovića su se pobunili, a nakon toga je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić odustala od toga.

Facebook

Potom je Grad Sarajevo odlučio kupiti parnu lokomotivu iz mjesta Golubinja u općini Žepče. Ranije je iz Gradske uprave navedeno da je lokomotiva u dobrom stanju, da je iz serije 62, te da je proizvedena 1954. godine.

Obavijestila roditelje

Procijenjena vrijednost nabavke je gotovo 100.000 KM, a navedeno je da će se troškovi transporta lokomotive teške više od 50 tona morati dodatno finansirati u iznosu od nekoliko hiljada KM.

Facebook

Provjerili smo i odakle lokomotiva u Golubinji te smo došli do informacije da je riječ o lokomotivi Mladena Cvitanovića.

Riječ je o biznismenu koji se vratio iz Norveške i pokrenuo firmu "Golubinjski dućani“. O njemu su mediji više puta izvještavali na osnovu toga što je uložio novac u izgradnju objekata koji liče na staromodne kuće, ali i bazena, lokomotive, salona kamina, a gdje je zaposleno nekoliko ljudi.

Sve to je vidljivo s magistralnog puta M-17, na putu između Zenice i Žepča.

Cvitanović je bio atrakcija za veliki broj medija sve do 16. jula 2022. godine. Prema navodima medija, on se dopisivao s 13-godišnjakinjom te dogovorio sastanak s njom. Djevojčica je o tome obavijestila roditelje, nakon čega su mu oni napravili sačekušu.

Pravdao se

On se pravdao kako nije mogao po fotografijama zaključiti da je riječ o maloljetnici, odnosno tvrdio je da navodno nije znao da djevojčica ima svega 13 godina. Nakon toga je na lice mjesta stigla i policija te je spriječen veći sukob.

- Došao sam tek iz Austrije, da bi mi moja kćerka došla i rekla: „Vidi, babo, šta mi piše čovjek.“ Kada sam pogledao, pisalo je: „Ti se meni sviđaš“ - rekao je tada otac djevojčice za 072info.

Oglasilo se Tužilaštvo

Nakon toga smo kontaktirali i Tužilaštvo ZDK te pitali da li postoji predmet protiv Mladena Cvitanovića.

Odgovor Tužilaštva ZDK. Avaz

- Uvidom u evidenciju Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona utvrđeno je da se u ovom tužilaštvu, u vezi s predmetnim slučajem, vodi predmet broj: T04 0 KTA 0049929 22 (neodredivo krivično djelo ili počinilac). U navedenom predmetu poduzimaju se određene mjere i radnje u cilju utvrđivanja činjeničnog stanja i donošenja adekvatne istrage - rečeno je iz Tužilaštva ZDK.

Najavljivao je brojne planove, pa i izgradnju kompletne željezničke stanice, no posljednjih godina nisu viđeni neki pomaci.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.