SAMOHRANA MAJKA

Ranio je pijani policajac i pet godina se bori da stane na noge: Hrabra Ana se vratila u BiH s liječenja u Turskoj

Slučajno ispaljeni metak pogodio je Anu pravo u kičmu, ljekari su se jedva izborili da joj spase život, ali ona je od tada u invalidskim kolicima

Ana Gloginja. Facebook

S. S.

7.7.2024

Ana Gloginja (29), samohrana majka iz Drvara, čija je hrabrost i upornost oduševila region, vratila se sa liječenja u Turskoj. Da li će ova izuzetna žena konačno ustati iz invalidskih kolica i zakoračiti u novi život na svojim nogama?

Ako je suditi po njenim šturim, ali optimističnim objavama na Facebooku, sve su prilike da će uskoro saopštiti radosne vijesti, piše Srpskainfo.

Ana je prvo promijenila svoju profilnu fotografiju, koja svjedoči da je i u bolesničkom krevetu bila dobro raspoložena. Potom je uslijedila nova kratka objava.

– Stigla sam u Bosnu, kad stignem odgovorim svima, nije me bilo, uglavnom sve je u redu… Zatrpali ste me pravo – napisala je Ana.

Kako je ranije pisala Srpskainfo, Ana je imala samo 24 godine i sina od 4 godine, kada je 2019. teško ranjena na svom radnom mjestu, u jednom kafiću u Drvaru. Ranio ju je, iz nehata, pijani policajac. Slučajno ispaljeni metak pogodio je Anu pravo u kičmu. Ljekari su se jedva izborili da joj spase život, ali ona je od tada u invalidskim kolicima.

Nije se mirila sa takvom sudbinom, pa su uslijedili dugogodišnja rehabilitacija, a potom i liječenje presađivanjem matičnih ćelija u Novom Sadu. Ali, ništa joj od toga nije pomoglo. Kad je iz jedne klinike u Turskoj dobila vijest da bi joj mogla pomoći operacija povezivanja nerava, hrabra Drvarčanka se dala u akciju.

Za ovaj zahvat je morala da prikupi 26.000 eura, što je za nju bila nedostižna suma, jer sa sinom preživljava od 700 KM dodatka za tuđu njegu i pomoć. Tada su na scenu stupili humani ljudi, organizacije, kulturno umjetnička društva, sportski klubovi iz Drvara, ali i iz regiona. Za samo mjesec dana novac je prikupljen i Ana je otišla na liječenje u Tursku. Sada se vratila i svi sa nadom isčekuju radosne vijesti. O tome svjedoče i stotine poruka podrške i ohrabrenja na društvenim mrežama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.