PRIJAVE DO 14. JULA

Međunarodni ljetni karneval u Čapljini najavljen za 3. augusta, bira se kraljica karnevala

Pored općih uslova - da je djevojka punoljetna, državljanka BiH, te da ima prebivalište u Čapljini, poželjno je i da ima izražajnu osobnost,

Sa ranijih karnevala. Fena

FENA

7.7.2024

Međunarodni ljetni karneval u Čapljini održat će se 3. augusta, a ususret 25. jubilarnog izdanja festivala organizatori su raspisali javni poziv za kraljicu karnevala koja će tu titulu nositi godinu dana.

Kako je najavljeno, prijave za kraljicu karnevala mogu se slati do 14. jula.

- Stjecanjem počasne titule, djevojka korača u karnevalska zbivanja cijelu narednu godinu, do predaje krune nasljednici. Također, tijekom uzvratnih karnevalskih gostovanja u zemlji i inostranstvu, potrebno je da bude na raspolaganju u skladu s titulom - naglašavaju organizatori.

Pored općih uslova - da je djevojka punoljetna, državljanka BiH, te da ima prebivalište u Čapljini, poželjno je i da ima izražajnu osobnost, da je komunikativna i da je krasi veseo duh.

Dodatne bodove nosi članstvo u kulturno-umjetničkom društvu, aktivno poznavanje barem jednog stranog jezika, članstvo u sportskom klub, pjevanje, sviranje na muzičkom instrumentu, volonterski angažman, hobiji i sl.

Međunarodni ljetni karneval tradicionalno se održava svake godine u mjesecu augustu u Čapljini, gradu koji predstavlja Bosnu i Hercegovinu u Europskoj asocijaciji karnevalskih gradova (FECC).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.