PREDSJEDNIK RS

Dodik o pripadnicima Vojske Srbije u Prijedoru: Ni idući put neću pitati Predsjedništvo BiH

Kad se budete vratili u okvire Predsjedništva i uvjerite nas da ozbiljno mislite onda ćemo razgovarati na tu temu

Milorad Dodik. predsjednikrs.rs / Borislav Zdrinja

E. Ć.

7.7.2024

Željko Komšić se sada sjetio Predsjedništva i sad mu je važna odluka Predsjedništva, a kad Denis Bećirović ode u svijet i "laje" po RS, tada nema Predsjedništva, rekao je predsjednik manjeg bh. entiteta Milorad Dodik.

- Takvi kao što je Komšić, hrvatski član Predsjedništva BiH, su srušili Predsjedništvo svojim nelegitimnim izborom kao hrvatski član Predsjedništva. Vjerovatno su se on i Bećirović, bošnjački član Predsjedništva, dogovorili da on pita. 

Pa pitajte. Mi vas pitamo otkud vi u Generalnoj skupštini UN-a. Gdje je tu stav Predsjedništva, gdje je stav Predsjedništva kada glasate po raličitim mjestima u svijetu. Kako se onda niste sjetili da ima Predsjedništvo - naveo je Dodik, reagujući na izjavu Komšića povodom defilea kadeta vojske Srbije Prijedorom uoči obilježavanja 82. godine od Bitke na Kozari.

- Smeta im desetak momaka koji su pripadnici akademije, nenaoružani jer je događaj oko Kozare jedno veliko stratište za srpski narod. Umjesto da kažu rečenicu na tu temu, njima smetaju momci i djevojke koji su ponosni na uniformu koju nose - kazao je Dodik.

Dodik je rekao da ga "neće ni sljedeći put pitati".

- Dođete u poziciju da sada nama držite lekcije i pitate gdje odluka Predsjedništva, a niste se sjetili na bazičnim stvarima. Šta očekujete, da mi poštujemo BiH koju ste vi srušili i Predsjedništvo kojeg nema. 

To nećemo da poštujemo, a nećete ni vi. Kad se budete vratili u okvire Predsjedništva i uvjerite nas da ozbiljno mislite onda ćemo razgovarati na tu temu - rekao je Dodik, prenosi RTRS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.