MINISTAR SIGURNOSTI BIH

Nešić "napao" Komšića, komentarisao i izjave Heleza: Da se njega pitalo RS ne bi ni postojala

On, nažalost, i 30 godina nakon rata, još sanja da će pokoriti srpski narod, izbrisati Republiku Srpsku i potlačiti Srbe kao narod

Fena

E. Ć.

7.7.2024

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić komentarisao je prisustvo Vojske Srbije u Bratuncu i Prijedoru, a reagovao je na izjavu člana Predsjedništva BiH Željka Komšića.

- Podsjećam javnost da se radi o komemoraciji u znak sjećanja na žrtve genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane Nezavisne Države Hrvatske tokom Drugog svjetskog rata. Ovakav trenutak zahtijeva poštovanje i dostojanstvo, a ne političke napade i optužbe - rekao je Nešić.

Poručio je Komšiću da, "ako za sebe tvrdi da je Hrvat" ovi događaji trebaju da ga podsjete da šuti. Potom se dotakao i izjava ministra odbrane BiH Zukana Heleza.

- Da se Helez pitao, Republike Srpske ne bi ni bilo. On, nažalost, i 30 godina nakon rata, još sanja da će pokoriti srpski narod, izbrisati Republiku Srpsku i potlačiti Srbe kao narod - rekao je Nešić.

On je naveo da su Helezove poruke "antidejtonske, te da bi bilo ko iz Republike Srpske nakon takvih poruka, snosio posljedice od međunarodne zajednice i bio smijenjen".

- Hvala Bogu, o Republici Srpskoj niti je kada odlučivao niti će kada odlučivati. Nažalost, njegova žrtva jeste bošnjački narod u BiH koji je doveden u situaciju da je posvađan sa svim komšijama i potpuno izolovan - rekao je Nešić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.