USPJESI

Dr. Mladen Veletić iz BiH pokazao znanje: Nagrađen za najbolji istraživački rad o liječenju raka mozga

Dr. Veletić je doktorirao na NTNU iz oblasti elektronike i telekomunikacija, gdje sada predaje Digitalne komunikacije

Dr. Veletić: Veliki uspjeh. Facebook

Z. K.

8.7.2024

Dr. Mladen Veletić iz BiH nedavno je s timom predstavio metodu za efikasnu isporuku lijekova kroz krvno-moždanu barijeru za liječenje glioblastoma, agresivnog oblika raka mozga. Ovaj rad je predstavljen kao istraživački rad na IEEE međunarodnoj konferenciji o komunikacijama gdje je nagrađen kao najbolji istraživački rad.

Sa 2.340 istraživačkih radova predstavljenih ovoj jako prestižnoj konferenciji, ovo predstavlja nevjerovatan uspjeh. Trenutno ne postoji lijek za ovu razornu bolest, a pacijenti obično imaju očekivani životni vijek od samo 10-13 mjeseci. Ovu vijest objavio je dr. Edhem Čustović, Tuzlak koji živi u Australiji.

Mladen je istaknuti istraživač na Odsjeku za elektronske sisteme, NTNU, i Klinici za tehnologiju i inovacije (Intervencijski centar), Univerzitetska bolnica u Oslu. Autor je više od 40 akademskih radova objavljenih u vrhunskim časopisima i konferencijama iz oblasti inženjeringa komunikacija, bioinženjeringa i medicine.

Dr. Veletić je doktorirao na NTNU iz oblasti elektronike i telekomunikacija, gdje sada predaje Digitalne komunikacije. Također radi kao gostujući docent na Univerzitetu u Banjoj Luci.

Odlične vijesti. Mladen je u posjeti Banjoj Luci i bit će govornik na Bosnia & Herzegovina Futures Foundation konferenciji 12. jula. Ako želite da ga čujete i upoznate ga, prijavite se besplatno za konferenciju 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.