PREDALI LISTE

Poznati kandidati NiP-a za načelnike i gradonačelnike na lokalnim izborima

Ove godine prijavila je kandidatske liste u 62 općine i grada u cijeloj Bosni i Hercegovini, te 14 kandidata za načelnike i gradonačelnike

Narod i Pravda. Facebook

El. T.

8.7.2024

Narod i Pravda na lokalne izbore izlazi drugi put od svog osnivanja. Ove godine prijavila je kandidatske liste u 62 općine i grada u cijeloj Bosni i Hercegovini, te 14 kandidata za načelnike i gradonačelnike, od kojih sedam samostalno a sedam u okviru koalicija u kojima nastupa. Uz svojih 14 kandidata za načelnike i gradonačelnike, Narod i pravda će podržati još sedam kandidata koalicijskih partnera.

Od 62 liste u općinama i gradovima u cijeloj BiH, 53 su samostalne liste NiP-a, a devet je zajedničkih u okviru koalicija. U Republici Srpskoj NiP na izbore izlazi u devet opština, u njih šest samostalno, a u tri sa kandidatima na zajedničkim listama s koalicionim partnerima.

U dvije lokalne zajednice NiP izlazi na izbore s aktualnim načelnicima Nerminom Muzurom (Ilidža) i Adnanom Bjelićem (Srebrenik). U sarajevskim općinama svoje kandidature ponovit će Amar Dovadžija (Ilijaš) i Enes Kazić (Hadžići), dok će u Novom Gradu kandidat biti Mirza Selimbegović. Kandidat u Živinicama bit će Asim Aljić, u Ključu Azhar Sejarić, u Goraždu Senad Čeljo, u Travniku Tarik Šečić, u Visokom Mirnes Fatić, u Varešu Fahrudin Brkić, u Kalesiji Mujo Mujkić, u općini Pale-Prača (FBiH) Ibrahim Komarica i općini Foča (FBiH) Salko Osmanović.

- Podsjećamo, na prošlim lokalnim izborima 2020 godine kandidirali smo se u 42 općine i grada a ove u 62, što je povećanje od gotovo 50% kada je riječ o broju lokalnih zajednica u kojima se kandidujemo, što govori o značajnom širenju Naroda i Pravde u protekle četiri godine. Narod i pravda nastavlja s predstavljanjem i implementacijom politika na koje se obavezala. Pokazali smo da se može bolje, transparentnije i odgovornije upravljati institucijama i javnim resursima. Od izgradnje nove krupne infrastrukture, renoviranja brojnih javnih objekata, porodiljskih naknada, besplatnih udžbenika, subvencioniranih vrtića, povećanih stipendija, uspostavljanja antikorupcijskog sistema i standarda upravljanja, potpuno vidljive promjene i zamaha u općinama gdje NiP ima vlast, posebno na Ilidži kada je riječ o lokalnim zajednicama, pokazali smo da nismo isti i da možemo adekvatno rješavati stvarne probleme građana. Razne svakodnevne spinove odbacujemo i djelima pokazujemo ko smo. Na osnovu urađenog koje s ponosom možemo predstaviti i uz jasan plan za budućnost, tražimo povjerenje građana da nastavimo dalje, još bolje - poručili su iz Naroda i Pravde.

Kandidatske liste predala je Delegacija koju su činili predstavnici Centralnog ureda NiP-a, te predstavnici rukovodstva i statutarnih upravljačkih organa stranke.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.