APELIRALI NA VOZAČE

Upozorenje iz BIHAMK-a: Pojačan promet na graničnim prijelazima

Na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, zbog oštećenja mosta, vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom

GP Bosanska Gradiška - Avaz
GP Ivanica - Avaz
GP Karakaj - Avaz
GP Deleuša - Avaz
GP Metković - Avaz
+2
D. R.

14.7.2024

Pojačan je promet putničkih vozila duž južnog dijela Bosne i Hercegovine, posebno na ulazima u gradove i na putevima prema graničnim prijelazima, saopćeno je iz BIHAMK-a. 

- Vozače savjetujemo na češće pravljenje pauza, održavanje sigurnosnog razmaka između vozila, izbjegavanje rizičnih preticanja te obavezno korištenje sigurnosnog pojasa. Također, apelujemo na ostale sudionike u saobraćaju da poštuju sve saobraćajne propise - naveli su iz BIHAMK-a.

Sanacioni radovi

Radovi na sanaciji škarpi i nestabilnih kosina trajat će još nekoliko dana, zbog čega je obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka. Vozila se preusmjeravaju na put preko Jezera i Mrkonjić Grada prema Crnoj Rijeci.

Na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, zbog oštećenja mosta, vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

Sanacioni radovi aktuelni su na magistralnim putevima: Kladanj-Vlasenica, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Foča-Ustikolina, Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići i Semizovac-Srednje. Na ostalim mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Otvoren granični prelaz Krstac

- Napominjemo da je promet putničkih vozila posebno intenzivan na graničnim prelazima Prisika, Doljani, Hum i Deleuša, prilikom izlaska iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima mogu se očekivati zadržavanja do 30 minuta - ističu iz BIHAMK-a.

Do kraja avgusta, za putnički saobraćaj otvoren je granični prelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić).

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.