PREDSJEDNICA VLADE HNK

Buhač: Jablaničko ljeto primjer da se zajedničkim zalaganjem može unaprijediti život zajednice

Cilj je od našeg kantona izgraditi višednevni, multiodredišni međunarodno prepoznat turistički prostor, kazala je Buhač

S otvorenja manifestacije ''Jablaničko ljeto 2024.''. Vlada HNK

FENA

18.7.2024

Predsjednica Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) Marija Buhač je, na svečanosti otvorenja manifestacije ''Jablaničko ljeto 2024.'', kazala kako je Vlada HNK-a jasno pozicionirala razvitak turizma u sami vrh svojih prioriteta, te podsjetila na činjenicu da je početkom juna usvojena Odluka o izradi Strategije razvitka turizma u HNK-u za razdoblje od 2024. do 2030. godine.

Turistički prostor

- Cilj je od našeg kantona izgraditi višednevni, multiodredišni međunarodno prepoznat turistički prostor, usmjeren na prirodno i kulturno nasljeđe i niz turističkih grana za koje imamo izravan potencijal i objektivnu komparativnu prednost u odnosu na druge krajeve. 

Kroz tu ćemo strategiju težiti identificiranju ključnih sportsko-rekreacijskih, prirodnih i kulturnih sadržaja te druge turističke infrastrukture čije ćemo uređenje i izgradnju podržati kao preduvjete za daljnji razvitak. 

Radit ćemo na preustroju turističke zajednice i završetku uspostave općinskih i gradskih turističkih zajednica kao važnih nositelja turističkog napretka - kazala je Buhač, dodavši kako upravo Jablaničko ljeto predstavlja sjajan primjer kako je zajedničkim trudom i zalaganjem moguće unaprijediti i obogatiti život cjelokupne zajednice.

Podrška projektima

Istaknula je kakao Vlada HNK prepoznaje i podržava ovakve projekte te da su iz tog razloga putem Ministarstva trgovine, turizma i zaštite okoliša, i stali uz spomenutu manifestaciju.

- Iz bogatog se programa koji je pripremljen za ovu godinu jasno iščitava kako će građani Jablanice i svi vaši gosti biti u prigodi uživati u raznovrsnim kulturnim zbivanjima, sportskim takmičenjima i svakojakim turističkim aktivnostima, od koncerata, izložbi, do turnira i rekreativnih aktivnosti - zaključila je predsjednica Vlade, uz konstataciju kako je Jablaničko ljeto izraslo u prepoznatljiv brend koji privlači sve veći broj posjetitelja, doprinoseći privrednom, kulturnom i društvenom razvitku ove općine, objavila je Vlada HNK.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.