NEVRIJEME

Bujične vode u Visokom poplavile objekte, u Varešu grom zapalio štale

Usljed jakih bujičnih poplava imali smo devet intervencija profesionalnih vatrogasaca na ispumpavanju vode, kazao je Aličić

Voda ulazila u kuće. YouTube

FENA

19.7.2024

Jaka kiša i nevrijeme koje je jučer zahvatilo i Zeničko-dobojski kanton izazvalo je manje štete na području općine Vareš i Grada Visoko - potvrdio je Feni direktor Kantonalne uprave civilne zaštite ZDK Džavid Aličić.

- Usljed jakih bujičnih poplava imali smo devet intervencija profesionalnih vatrogasaca na ispumpavanju vode, koja se ulila garaže i prizemne stambene objekate u Visokom - kazao je Aličić.

U općini Vareš, Mjesna zajednica Kadarići, usljed udara groma zapalila se štala, a požar se potom prenio i na drugu štalu. Od tog požara izgorjele su dvije štale, dva pomoćna objekta i dvije garaže.

- Životinje i mehanizacija su spašeni, ali je ostalo dosta opreme za poljoprivredu koju nisu uspjeli spasiti i koja je uništena. Javili su nam iz Općine Vareš da je Komisija za procjenu šteta danas izašla na teren - kaže Aličič, dodavši da u drugim dijelovima kantona nije bilo prijavljenih šteta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.