DOSTUPNI OD DANAS

Poziv nezaposlenim i poslodavcima u KS da se prijave za programe zapošljavanja i samozapošljavanja

Ovaj korak pokazuje našu posvećenost borbi protiv nezaposlenosti i stvaranju novih prilika za sve građane Kantona Sarajevo

Javna ustanova Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo. Fena

FENA

19.7.2024

Javna ustanova Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo poziva nezaposlene osobe koje su prijavljene na evidenciji nezaposlenih u Kantonu Sarajevo i poslodavce sa područja KS da se prijave za učešće u programima zapošljavanja i samozapošljavanja.

Programi koji su dostupni od danas za apliciranje su Program zapošljavanja šehidskih porodica i porodica poginulih boraca – branitelja, maloljetnih demobilisanih boraca, ratnih vojnih invalida i članova njihovih porodica, Program zapošljavanja Zlatna i Srebrena značka, Program zapošljavanja doktora medicine, doktora veterine i doktora stomatologije, Program zapošljavanja medicinskih sestara – tehničara, Program "Podrška zapošljavanja za novoosnovane poslovne subjekte“, Program "Obuka kroz rad kod poznatog poslodavca“, Program zapošljavanja pripravnika VSS i SSS, Program zapošljavanja Posao za sve, Program zapošljavanja VSS i VŠS i Program samozapošljavanja "Start up“.

Ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Enda Pavić Pečenković objasnila je da će izmjene i dopune Finansijskog plana omogućiti Službi za zapošljavanje KS efikasnije pružanje usluga, snažniju podršku zapošljavanju i bolju podršku nezaposlenim licima.

- Ovaj korak pokazuje našu posvećenost borbi protiv nezaposlenosti i stvaranju novih prilika za sve građane Kantona Sarajevo. Pozivam sve zainteresirane nezaposlene osobe i poslodavce da iskoriste ovu priliku i prijave se za programe zapošljavanja i samozapošljavanja. Zajedno možemo stvoriti bolje uslove za rad i život u našem kantonu - poručila je resorna ministrica, saopćeno je Službe za protokol i press KS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.