NI STIDA NI SRAMA

Sutra u "Dnevnom avazu": Narod sakupio pare, SDA-ovci se slikali na otvaranju Klinike

Prikupljeno je 1.700.000 KM, koji su u potpunosti osigurani od građana,

Šefik Husić, predsjednik Gradskog odbora SDA Tuzla: Davao izjavu medijima prilikom otvaranja Dnevne klinike. Screenshot

Avaz.ba

21.7.2024

Sutra u "Dnenvom avazu" čitajte tekst u novoj sramnoj epizodi na Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Tuzla. Aparati za radioterapiju van upotrebe su od 17. februara prošle godine, nakon što je njihovu upotrebu zabranila Regulatorna agencija za nuklearnu i radijacijsku sigurnost BiH. Punih 17 mjeseci ovu vrstu zdravstvene usluge onkološki pacijenti moraju tražiti u drugim kliničkim centrima.

Već više od godinu pacijenti upućuju vapaje kako im je dovoljna njihova bolest, te da im ne treba truskanje po bosanskim putevima kako bi prijeko potrebnu terapiju primili u Sarajevu, Zenici, Mostaru...

I dok pacijenti strahuju za preživljavanje, u petak je UKC-u Tuzla otvorena Dnevna bolnica i poliklinički dio Klinike za onkologiju i radioterapiju i Klinike za hematologiju i transplantaciju matičnih ćelija hematopoeze.  Za renoviranje Dnevne bolnice Klinike za onkologiju i radioterapiju UKC-a Tuzla prikupljeno je 1.700.000 KM, koji su u potpunosti osigurani od građana, tj. zajedničkim snagama gotovo 4.000 donatora iz cijele BiH.

No, to nije spriječilo lokalne SDA-ovce da prisustvuju otvorenju klinike, iako je ona, i pored enormnih poreza koje plaćaju, otvorena donacijama građana, a ne državnim parama.

Cijeli tekst pročitajte u printanom izdanju Dnevnog avaza.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.