PROGNOZA

Nakon paklenih vrućina: Evo kakvo nas vrijeme čeka narednih dana

Očekuju se lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom

Temperature na jugu zemlje ići će do 37 stepeni. Društvene mreže

N. Aj.

22.7.2024

Danas će u Bosni i Hercegovini biti sunčano vrijeme uz umjeren porast naoblake tokom dana. Poslije podne lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom se očekuju u Hercegovini, centralnim, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne, a tokom noći na sjeveru Bosne. 

Vjetar slab u Hercegovini jugozapadni, a u Bosni sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 18 do 24, na jugu do 28, a dnevna od 28 do 34, na jugu 37 stepeni.

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura oko 19, a dnevna oko 31 stepen.

U utorak, 23. jula, također će u dijelovima zemlje biti pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U Bosni se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjeren sjevernih smjerova. Jutarnja temperatura zraka od 18 do 24, na jugu do 28, a dnevna od 27 do 33, na jugu 37 stepeni.

U srijedu, 24. jula, u Bosni pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Poslije podne padavine prestaju uz potepeno smanjenje oblačnosti. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne na jugu Hercegovine je moguć lokalni pljusak. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 22, na jugu do 27, a dnevna od 22 do 28, na jugu 34 stepena.

U četvrtak, 25. jula, sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama centralne i istočne Bosne može biti magle ili niske naoblake. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 20, na jugu do 26, a dnevna od 22 do 28, na jugu 34 stepena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.