PLATILA FIRMA

Direktor poveo suprugu na službeni put u Salzburg, pa donio račun u firmu iz hotela u Šibeniku: "Išla je sa mnom da nisam sam"

To je jednokrevetna soba i upisano je ime moje supruge na račun i onda su oni izdali drugi račun gdje nema moje supruge na računu, kaže Memić

Samir Memić. Avaz

22.7.2024

Samir Memić, direktor Javnog komunalnog preduzeća "Standard" d.o.o. Konjic službeno je putovao u Salzburg u Austriju u novembru 2022. godine. Razlog za ovaj put je bio nabavka dijela za jedno službeno vozilo. 

I tu ništa ne bi trebalo biti sporno, da direktor Memić sa sobom nije poveo suprugu Amelu. I to bi se moglo tolerisat da direktor Memić nije u firmu donio račun i tražio nadoknadu troškova iz  luksuznog hotela "Armerun" u Šibeniku u ulici Obala palih omladinaca 6. 

Hotel "Armerun" u Šibeniku. Hotel Armerun

Ruku na srce, noćenje nije koštalo više od 100 eura, ali obzirom da se radi o javnom novcu odnosno budžetu javnog preduzeća, nije to ni malo. 

Pozvali smo direktora Memića. 

- Evo ovako. Ja se vraćao sa službenog puta iz Austrije i spavao sam u Šibeniku u povratku. Pošto je sa mnom na put išla supruga da mi bude pratnja, čisto da ne idem sam, pošto sam morao otići i odmah se vratiti, u pitanju je bila neka popravka kamiona, greškom, pošto smo morali dati pasoše, ja sam rezervisao samo na svoje ime sobu. To je jednokrevetna soba i upisano je ime moje supruge na račun i onda su oni izdali, kako se zove, poslije toga, drugi račun gdje nema moje supruge na tom računu. Isti je iznos, Isto je sve, ista znači, kako se zove... Nego ja vam kažem samo iz razloga što su ovi na recepciji tražili dokument da je i supruga sa mnom tu, isti iznos, isti račun i taj račun je priložen zvanično u računovodstvo i u nalog - kazao je Memić za portal "Avaza". 

Račun iz hotela u Šibeniku. Avaz

Na pitanje, je li preko preduzeća, koje već dvije godine ima negativan finansijski izvještaj, pravdao ove račune, Memić je kazao: 

- Naravno, naravno. Preduzeće nije platilo noćenje moje supruge jer moja supruga je, znači, spavala sa mnom u jednokrevetnoj sobi koju sam ja rezervisao. Jednokrevetna soba je bila u pitanju u istoj toj sobi je moja supruga sa mnom spavala, razumijete li - tvrdi Samir Memić, direktor JP "Standard" iz Konjica. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.