LINIJA OD 2021. GODINE

Putovali smo vozom od Hadžića do Sarajeva: Evo šta smo zabilježili

Trenutno traje proces stjecanja uslova za izgradnju perona

Brzi voz ŽFBIH. Avaz

A. P.

23.7.2024

Redovna željeznička linija za prijevoz putnika na relaciji Sarajevo - Hadžići (Pazarić) uspostavljena je 2021. godine. Tako je usaglašen red vožnje i putnicima omogućena kvalitetna usluga, kao i novi vozovi.

Reporterka "Avaza" vozila se danas ovom relacijom. 

Vrijeme putovanja voza na ovoj relaciji iznosi 35 minuta, a podrazumijeva i zaustavljanje na stajalištima: Alipašin Most, Ilidža, Blažuj, Hadžići i Pazarić.

Vozovi posjeduju sve elemente kako bi putnicima pružili što lakšu i ugodniju vožnju. Tako brzi vozovi sadrže klimu, internet mrežu, multimediju i veći broj sjedišta.

Unutrašnjost voza. Avaz

Cijena karte u jednom smjeru iznosi oko 2.5 KM, dok je za đake, studente, penzionere, invalide, novinare i veće grupe omogućen i određen popust za mjesečne karte. Djeca do 4 godine putuju besplatno.

Osim ove linije željeznički saobraćaj odvija se i za Čapljinu, Maglaj, Zenicu, kao i Ploče u toku ljetnog perioda.

Također, trenutno traje proces stjecanja uslova za izgradnju perona, koji bi omogućio produženje relacije do Bradine sa stajalištima u Tarčinu i Raštelici, a što bi svakako olakšalo saobraćaj.

Na ovaj način omogućen je brz i siguran prijevoz putnika, kojim se svakako izbjegava prometna gužva. Važno je napomenuti i to da se radi o redovnom prijevozu, osim u nekim rijetkim iznimnim slučajevima poput nesreća. 

Stajalište Željeznička stanica Sarajevo. Avaz

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.