POŽARNA SEZONA

Na desetine intervencija u HNK, požar u Dobrom Selu nije ugašen

Za sada nije prijetnja kućama i drugim objektima, rečeno nam iz PVJ Mostar

S požarišta jučer. Avaz

Meliha Smajkic

1.8.2024

Borba s požarima u Hercegovačko-neretvanskom kantonu ne posustaje. I u protekla 24 sata vatrogasci Mostara i Čapljine su imali brojne intervencije,ali je gorjelo i na području Konjica, Čitluka, Stoca i Jablanice.

Mostarski vatrogasci nisu uspjeli obuzdati veliki požar koji je jučer u 9:55 sati izbio na području Dobrog Sela. Taj požar, za sada ne prijeti kućama i drugim objektima, a kako nam je rečeno iz Profesionalne vatrogasne jedinice (PVJ) Mostar na terenu su trenutno četiri ekipe s 13 vatrogasaca.

Tokom jučerašnjeg dana pomagali su im čitlučki vatrogasci, budući da je riječ o području koje je u blizini te općine, kao i članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava (DVD) Buna i Polog.

U Mostaru je gorjelo i na području Sjevernog logora, u dva navrata, Bjelušinama, Ortiješu, Buni, Kvanju i Šojnovcu. Čapljinski vatrogasci su intervenisali na području Trebižata, Čeljeva, Gabela Polja, Višićima, Opličićima, Šurmancima...

Čitlučki vatrogasci su djelovali osim u Dobrom Selu u Velikim Ograđenicima i Selištima, također, kao ispomoć mostarskim vatrogascima.

-Požar aktivan od 29.jula na Crnom Polju još je aktivan u miniranom području, ali je pod kontrolom-obznanjeno je iz Vatrogasne jedinice Konjic. Na tom području su zabilježene intervencije u Donjem Selu i u Ribićima, dok je u Jablanici gorjela šuma u rejonu Bukov pod - Findik.

Stolački vatrogasci su gasili požar na lokalitetu Rivine-Pješivac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.