KRAJ MANDATA

Bećirović primio u oproštajnu posjetu ambasadoricu Kraljevine Španije u BiH Mariju Terezu Lizarancu Perinat

Ambasadorica Perinat istakla je da Bosnu i Hercegovinu napušta sretna jer je saradnja dvije zemlje u usponu i to na brojnim poljima

Marija Tereza Lizarancu Perinat s predsjedavajućim Predsjedništva BiH Denisom Bećirovićem. Predsjedništvo BiH

N. Aj.

2.8.2024

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Denis Bećirović primio je danas u oproštajnu posjetu ambasadoricu Kraljevine Španije u Bosni i Hercegovini Mariju Terezu Lizarancu Perinat (Maria Teresa Lizaranzu).

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Bećirović zahvalio je Kraljevini Španiji za njen doprinos u širenju istine o genocidu nad Bošnjacima u Srebrenici. Kraljevina Španija je podržala usvajanje Rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, čime je pokazala poštovanje prema nevinim žrtvama i sudovima UN-a, istakao je dr. Bećirović.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Bećirović zahvalio je za ukupnu podršku Vlade Kraljevine Španije Bosni i Hercegovini, posebno naglasivši pomoć u oblasti sigurnosti i odbrane, kao i pomoć usmjerenu kroz više projekata koji su doprinijeli jačanju demokratije i vladavine prava, te za različite kulturne razmjene dvije države, istakavši pri tome veoma značajnu ulogu ambasadorice Perinat.

Marija Tereza Lizarancu Perinat s predsjedavajućim Predsjedništva BiH Denisom Bećirovićem. Predsjedništvo BiH

Ambasadorica Perinat istakla je da Bosnu i Hercegovinu napušta sretna jer je saradnja dvije zemlje u usponu i to na brojnim poljima. Naglasila je da je u Bosni i Hercegovini ostvaren vidljiv napredak civilnog društva, te potvrdila da Vlada Kraljevine Španije podržava put Bosne i Hercegovine ka evropskim i euroatlanskim integracijama.

Na kraju oproštajne posjete, predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Bećirović je izrazio nadu da će se dobra saradnja dvije države nastaviti i u budućnosti, a ambasadorici Perinat je poželio uspješan nastavak diplomatske karijere.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.