50. GODIŠNJICA

Hušić uručio zahvalnicu vršiocu dužnosti direktora Nacionalnog parka "Una"

Čestitam v.d. direktora Zuliću i cijelom timu Nacionalnog parka "Una" na izuzetnoj organizaciji i trudu koji su uložili da bi ovaj događaj bio uspješa

Hušić uručio zahvalnicu vršiocu dužnosti direktora Nacionalnog parka. Fena

FENA

2.8.2024

Premijer Unsko-sanskog kantona Nijaz Hušić, zajedno sa ministrima privrede Arminom Kardaševićem i finansija Dankom Jakšićem primio danas vršioca dužnosti direktora Nacionalnog parka "Una" Alena Zulića. Povod prijema bila je čestitka Vlade Unsko-sanskog kantona povodom uspješne organizacije 50. jubilarne Una regate koja je proteklih dana završena, te mu tom prilikom uručio zahvalnicu.

Premijer Hušić istaknuo je kako je ovogodišnja Una regata, koja se tradicionalno održava već pola stoljeća, potvrdila svoj status jednog od najatraktivnijih turističkih događaja u Bosni i Hercegovini.

- Čestitam v.d. direktora Zuliću i cijelom timu Nacionalnog parka "Una" na izuzetnoj organizaciji i trudu koji su uložili da bi ovaj događaj bio uspješan. Ova manifestacija ne samo da promoviše prirodne ljepote našeg kantona, već i privlači veliki broj turista iz cijelog svijeta, što doprinosi lokalnom razvoju i ekonomiji - naglasio je Hušić.

Vlada Unsko-sanskog kantona prepoznala je značaj ove manifestacije te je, kroz Ministarstvo privrede, pružila podršku organizaciji.

Ministar Kardašević istaknuo je da će se Vlada i dalje truditi da podrži ovakve događaje koji promoviraju turistički potencijal Kantona.

- Sigurni smo da će kroz saradnju Nacionalnog parka "Una" i Vlade, Una regata nastaviti da raste i da će svaki naredni događaj biti organiziran na još višem nivou - rekao je Kardašević.

Zulić je zahvalio Vladi Unsko-sanskog kantona na podršci i naglasio kako je organizacija 50. Una regate bila izazovna, ali uspješna zahvaljujući zajedničkim naporima i saradnji svih uključenih.

- Ova podrška nam daje dodatni podstrek da nastavimo unaprjeđivati i razvijati Una regatu te da je učinimo još prepoznatljivijom na međunarodnom nivou - zaključio je Zulić.

Una regata, koja se održava svake godine, postala je simbol avanturističkog turizma u Bosni i Hercegovini, i u tom smislu privlači ljubitelje prirode i sporta iz svih krajeva svijeta.

Ovogodišnji jubilej obilježen je raznovrsnim programom i velikim brojem učesnika, koji su uživali u čarima rijeke Une i prirodnim ljepotama Nacionalnog parka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.