ŽIVE U BURSI

Veleposlanstvo BiH u Ankari posjetili predstavnici Udruge 'Rumelisiad'

Udruga „Rumelisiad“ okuplјa menadžere, industrijalce i biznismene podrijetlom s Balkana, koji žive i djeluju u Bursi

Sa sastanka u Turskoj. Fena

FENA

7.8.2024

Veleposlanica Bosne i Hercegovine u Republici Turskoj Mirsada Čolaković razgovarala je 6. augusta s članovima izaslanstva Udruge „Rumelisiad“, koje je predvodio predsjednik Zarif Alp, tijekom njihovog posjeta Veleposlanstvu BiH u Ankari, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova u BiH.

Udruga „Rumelisiad“ okuplјa menadžere, industrijalce i biznismene podrijetlom s Balkana, koji žive i djeluju u Bursi.

Veleposlanica Čolaković zahvalila je predstavnicima Udruge „Rumelisiad“ na posjetu i podsjetila na značaj razvoja političkih i ekonomskih odnosa naše zemlje sa Republikom Turskom. Posebno je naglasila neophodnost razvoja gospodarskih potencijala u BiH, što je od izuzetne važnosti za mlade i obrazovane lјude koji žele da ostanu i rade u našoj zemlјi. Spomenula je Bursu kao jedno od gospodarskih čuda Turske te izrazila nadu da će gospodarski potencijali i investicije iz Burse biti u većem obimu usmjereni ka Bosni i Hercegovini.

Predsjednik Udruge „Rumelisiad“ Zarif Alp je tijekom susreta predstavio članove izaslanstva, uspješne poslovne lјude iz sektora automobilizma, tekstilne industrije, građevinarstva te industrije namještaja. Informirao je sugovornicu da je „Rumelisiad“ osnovana u Bursi 2006. godine te da ima više od 300 članova podrijetlom iz 11 zemalјa Balkana, kao i više od 30 tisuća zaposlenih u 43 različita sektora. Dodao je da ta udruga teži razvoju ekonomskih odnosa s drugim zemlјama potpisivanjem i sprovođenjem mnogih uspješnih projekata.

Veleposlanici Čolaković je na sastanku uručena pozivnica za Samit RUMELISIAD koji će biti održan 11. rujna 2024. godine u Bursi, kada će sudjelovati i gospodarstvenici iz Bosne i Hercegovine.       

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.