"AVAZOVA" ANKETA

Video / Očekivanja Sarajlija od 30. Sarajevo Film Festivala: Uzbuđenje i pozitiva na glavnom trgu

Očekivanja su visoka, ali Sarajlije vjeruju da će i ovogodišnji festival opravdati sva nadanja

Očekivanja Sarajlija od 30. Sarajevo Film Festivala. Avaz

M. Durak - L. Đulalić

8.8.2024

Uoči jubilarnog 30. Sarajevo Film Festivala, koji svake godine donosi dašak glamura i umjetničke čarolije u srce glavnog grada Bosne i Hercegovine, proveli smo anketu među Sarajlijama na glavnom trgu. Pitali smo ih šta očekuju od ovogodišnjeg festivala, koji je sinonim za ljeto u Sarajevu.

Među anketiranima našla se i poznata komunikologinja influenserka, Erna Saljević, koja je podijelila svoje oduševljenje što Sarajevo ima priliku već 30 godina biti domaćin festivala.

Očekivanja su visoka, ali Sarajlije vjeruju da će i ovogodišnji festival opravdati sva nadanja. Svi su saglasni da je Sarajevo Film Festival mnogo više od filmskog festivala – on je simbol zajedništva, kreativnosti i duha Sarajeva. Svi sa nestrpljenjem očekuju da grad ponovo zaživi u najljepšoj energiji koju donosi ovaj događaj godine.

Sarajlije su spremne da proslave ovaj okrugli jubilej i uživaju u filmovima, ali i u svim pratećim događajima koji će u narednim danima preplaviti grad. Sarajevo Film Festival, i ove godine, obećava da će biti nezaboravno iskustvo za sve koji mu budu prisustvovali.

Pogledajte video.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.