ZASTUPA GA U SPLITU

Galićev advokat Ivan Gržić za "Avaz": Hrvatska ne izručuje svoje državljane

Sud je, cijenivši argumentaciju odbrane osnovanom, odbio odrediti istražni zatvor mom branjeniku Zoranu Galiću, kaže Gržić

Ivan Gržić. RTL

M. Aš.

20.8.2024

Ivan Gržić, advokat iz Zagreba koji zastupa Zorana Galića u Hrvatskoj, potvrdio je za "Avaz" informaciju da je jučer održano ročište za određivanje istražnog zatvora radi izručenja po međunarodnoj potrazi.

 - Ročište je održano  pred Županijskim sudom u Splitu, te je sud, cijenivši argumentaciju odbrane osnovanom, odbio odrediti istražni zatvor mom branjeniku Zoranu Galiću. Gospodin Galić je hrvatski državljanin, ima prijavljeno prebivalište u Republici Hrvatskoj tako da je sud utvrdio da isti ne može biti izručen radi kaznenog progona stranoj državi na temelju čl. 32. st. 1. Zakona o međunarodnoj pravnoj pomoći u kaznenim stvarima - kaže Gržić.

Zaključno moram naglasiti da je po mom utvrđenju već u ovoj fazi postupka došlo do povrede prava na pravično suđenje.

 - S obzirom na to da moj branjenik niti do danas nije obaviješten o prirodi i razlozima optužbe protiv njega u državi u kojoj se kazneni postupak vodi, niti je njegovoj braniteljici u BiH vezano za isto ustupljena bilo kakva dokumentacija tako da sva saznanja vezano za isti postupak crpimo iz medija a što predstavlja svojevrsni nonsens - kaže Gržić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.